Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗ



Η Ελένη Σπανούδη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Η ζωγραφική υπήρξε πάντα για κείνη μια λειτουργία αυτονόητη μέσω της οποίας αντιλαμβανόταν κι εξακολουθεί ν’αντιλαμβάνεται τη ζωή και τον χρόνο.
Αποφοίτησε από το τμήμα ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής Αθήνας και στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα εικαστικής ψυχοθεραπείας. Μέσ’από τούτη τη διαδικασία συνειδητοποίησε βαθύτερα τον ρόλο της εικαστικής πράξης ως μέσου αυτογνωσίας κι αυτοθεραπείας.
Σήμερα η ζωγραφική αποτελεί την κύρια ασχολία της. Έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε πολλές άλλες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στην τρέχουσα έκθεση παρουσιάζει έργα που θα μπορούσαν να ορισθούν ως ένα ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αθωότητας αλλά ταυτόχρονα και της θηλυκής αντίληψης του κόσμου. Πυργίσκοι και σπίτια, κρύπτες, σελήνες, θάλασσες, αναδύονται όχι ως «ρομαντικά σκηνικά» αλλά ως τοπία όπου η γεύση της θαλπωρής συμπλέκεται με υπόκωφο δέος. Πρόσωπα (κυρίως γυναικεία) αναπνέουν μέσα σε σχηματισμούς - κώδικες των εσωτερικών τους συμπάντων.
Εκτός από ζωγραφικά έργα εκθέτει και κατασκευές από διάφορα υλικά.

Διάρκεια έκθεσης 16-28 Φεβρουαρίου 2010
Εγκαίνια 19 Φεβρουαρίου 2010, στις 6.30μμ
«Μικρός Κοραής», Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, 15234 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6890321
Αίθουσα Τέχνης
του βιβλιοπωλείου
ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
το ωράριο του βιβλιοπωλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου