Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

«Αισθητική της Υπαρξης»

Εκθεση 4 νέων καλλιτέχνιδων


Εργο της Murshida Arzu Alpana με τίτλο «Before sleep».
Tην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Αισθητική της Υπαρξης» εγκαινίασε χθες η γκαλερί Pro-art/Μ. Λεγάκη (Καλλιδρομίου 30). Εδώ συναντώνται τέσσερις νέες καλλιτέχνιδες από τρεις διαφορετικές χώρες με κοινό σημείο αναφοράς την αισθητική στη φύση και τον άνθρωπο.

Ετσι, παρουσιάζονται τα βιωματικά έργα της Murshida Arzu Alpana από το Βερολίνο, που εκφράζουν την αισθητική της ισορροπίας ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, Ανατολής και Δύσης.

Τα υβρίδια με χρωματιστά φτερά της Παριζιάνας Eliz Barbosa, παράλληλα με ζωγραφική σύγχρονης γυναικείας φιγούρας, όπου το κενό ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού της εικόνας ανάμεσα στο κρυφό και το φανερό.

Μικρά ζωγραφικά έργα της Jeanne Figueras (επίσης από τη Γαλλία), εμπνευσμένα από τη ζωή της ίριδας, ενός από τα πλέον συμβολικά δημιουργήματα της φύσης που συνδυάζει τη δύναμη του αρσενικού και την ευαισθησία του θηλυκού.

Τέλος, παρουσιάζονται τα τελάρα της Νικόλ Κάπαρη (από την Αθήνα). Η έκθεση οργανώνεται με τη συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου