Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

«O Μiró της Μαγιόρκα»...


...στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

εγκαινιάζεται στα τέλη Φεβρουαρίου

«Το όνειρό μου, όταν θα μπορέσω να εγκατασταθώ κάπου, είναι να έχω ένα πολύ μεγάλο εργαστήριο, για να έχω χώρο και πολλούς πίνακες. Θα ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου στην κεραμική, στο τύπωμα, να έχω μία πρέσα». Jοan Miró, Παρίσι, 1938

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενεί από τα τέλη Φεβρουαρίου ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός της Αθήνας, την έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα». Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα, θα φιλοξενηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2010.

H έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα της δημιουργικής περιόδου του μεγάλου καλλιτέχνη στο εργαστήρι της Μαγιόρκα: λάδια και μεγάλο αριθμό χαρακτικών έργων της ώριμης περιόδου του, που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη ζωή.

Στην έκθεση παρουσιάζονται λάδια της περιόδου 1976-1981, πρωτότυπα χαρακτικά έργα από τις σειρές Els Gossos (Τα σκυλιά), Gens de la mer (Άνθρωποι της θάλασσας) και τη σειρά Fundacio Palma, καθώς και φωτογραφίες των Jean-Marie del Moral και Francesc Catalá-Roca από το εργαστήρι του Miró στη Μαγιόρκα.

Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα. Η έκθεση στον «Ελληνικό Κόσμο» συγκεντρώνει έργα που φιλοξενήθηκαν σε μουσειακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη.

H έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Αίθουσες Ισμήνη και Ιφιγένεια
Διάρκεια έκθεσης: Φεβρουάριος - 30 Μαΐου 2010
http://miro.hellenic-cosmos.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την έκθεση στον «Ελληνικό Κόσμο», ενότητα φωτογραφιών από το εργαστήρι του Καταλανού καλλιτέχνη φιλοξενείται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Επιμέλεια έκθεσης Θεσσαλονίκη & Αθήνα: Μάριος Ελευθεριάδης

Επιστημονική επιμέλεια: Maria Luisa Lax (Ίδρυμα Μiró της Μαγιόρκα)
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου