Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

The Bed: Μία ολονύχτια παράσταση χορογραφικής εγκατάστασης




Το Κέντρο Χορού Ντάνκαν του Δήμου Βύρωνα και η Βρετανίδα χορογράφος Angela Praed παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 9 Ιανουαρίου 2010, την ολονύχτια παράσταση «Τhe Bed» και μας καλούν να την παρακολουθήσουμε με ένα μαξιλάρι κι έναν υπνόσακο!

Με μοναδικό σκηνικό ένα διπλό κρεβάτι, η χορογραφική εγκατάσταση για δύο χορευτές αποτελεί μέρος από ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό όγκο δουλειάς που πραγματεύεται τις έννοιες της οικειότητας, των προσωπικών χώρων, της μνήμης και του σώματος. Η παράσταση ξεκινά στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 10. 01.10, στις 8:00, με το πρωινό… Το Κέντρο Μελέτης Χορού βρίσκεται επί των οδών Χρυσάφης 34 και Δικαιάρχου στον Βύρωνα. Χορηγοί της παράστασης είναι το Βρετανικό Συμβούλιο και η Media Strom. Παράλληλα, από αύριο ξεκινά ένα τετραήμερο σεμινάριο (5-8 Ιανουαρίου) πάνω στη χορογραφική μέθοδο και τη νοητική και σωματική προετοιμασία του performer που πλαισιώνουν η Angela Praed και η στενή συνεργάτης της, Rosalyn Maynard.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές της παράστασης:

Η Angela Praed είναι απόφοιτη της σχολής Laban με PGCE στην κινησιολογία και τις ειδικές ανάγκες. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως ανεξάρτητη καθηγήτρια χορού και χορεύτρια, ενώ το 1993 ίδρυσε μαζί με τον Wayne Mc Gregor τη Random Dance Company. Το 1995 μετακόμισε στην Κορνουάλλη, όπου δημιούργησε τη δική της ομάδα χορού. Από το 1995 έως σήμερα, έχει δημιουργήσει περισσότερες από 10 παραγωγές που έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς οργανισμούς της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και στη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο.

Η Rosalyn Maynard H Rosalyn Maynard σπούδασε σύγχρονο χορό στο The Place. Συνεργάστηκε ως ιδρυτικό μέλος, σολίστ και δασκάλα με το Doris Humphrey Foundation. Με την Angela Praed συνεργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια ως βασικό μέλος της ομάδας. Ως επαγγελματίας χορεύτρια και περφόρμερ έχει μεγάλη εμπειρία σε site specific παραστάσεις και πολύωρες χορευτικές εγκαταστάσεις. Από το 2003 εργάζεται και ως Αναπληρώτρια Λέκτορας στο University College Falmouth (πρώην Darlington College of Arts).
Πηγή:http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου