Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

«Έκθεση Αγιογραφίας του Κωνσταντίνου Κουντούρη»


Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση Αγιογραφίας με συλλεκτικά έργα του αγιογράφου και ζωγράφου Κωνσταντίνου Κουντούρη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση περιλαμβάνει 100 έργα, τα οποία δημιούργησε ο καλλιτέχνης από το 1970 έως σήμερα. Οι δημιουργίες βασίζονται στη βυζαντινή τεχνοτροπία με κύρια χαρακτηριστικά τα γήινα χρώματα και τα πιστά αντίγραφα εικόνων από βυζαντινά μουσεία και μονές του Αγίου Όρους.

Μέσα από αυτή την εικαστική τεχνική ο καλλιτέχνης αποσκοπεί στο να αποκαλύψει στο κοινό το νόημα της βυζαντινής αγιογραφίας και να το μυήσει στη μυσταγωγία που προσφέρει το έργο της.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Κωνσταντίνος Κουντούρης γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Ζει και εργάζεται στο Λουτράκι και διατηρεί Σχολή Αγιογραφίας στην Κόρινθο. Τα πρώτα μαθήματα αγιογραφίας με δάσκαλο τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο καθόρισαν την καλλιτεχνική του πορεία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην αγιογραφία και τη ζωγραφική στο πλευρό κορυφαίων δασκάλων (Κόντογλου, Κόκκινoυ, Γαληνoύ, Στέφανου Αμαλιώτη κ.ά.). Συνολικά από το 1975 έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διατηρεί μόνιμη έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας σε γκαλερί στο Λουτράκι.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-20:00 και Κυριακή 10:00-14:00

Επικοινωνία:
210 3644449, 210 3638132
Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα "Ν. Γύζης"
Διεύθυνση: Ακαδημίας 50
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου