Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010



Το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων στην Ελλάδα, το Athens Video Art Festival, σε καλεί να συμμετάσχεις και να παρουσιάσεις το έργο σου για στην 6η διοργάνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου 2010 στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων και θα συνεχιστεί με την προγραμματισμένη περιοδεία του στην περιφέρεια (Μάιος - Σεπτέμβριος 2010).

Το Athens Video Art Festival είναι το επίσημο φεστιβάλ της Ελλάδας στον τομέα της video art, ενώ φροντίζει συγχρόνως να καλύπτει τις απαιτήσεις ανθρώπων από όλο το φάσμα της δημιουργίας. Μέσα από την πολύπλευρη δράση του, το Athens Video Art Festival αποτελεί τοπίο προώθησης και συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δημιουργούς και τις διοργανώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Κάθε χρόνο το Athens Video Art Festival εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και θέτει νέους στόχους ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα, αναδεικνύει τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα και τον ενισχύει μέσω σημαντικών αφιερωμάτων και συνεργασιών, προσφέρει κίνητρα για δημιουργία στην καλλιτεχνική κοινότητα, παρουσιάζει τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών μέσων και τις επικοινωνεί με το ευρύ κοινό. Στόχος παραμένει η έκφραση, μέσα από ένα πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό γεγονός ανοιχτό σε κάθε έκφραση της ψηφιακής δημιουργίας.

Κατηγορίες Έργων: Video Art, Animation, Video Installation, Installation, Digital Image, Web Art, Performance Art.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Δεν υπάρχει θεματικός περιορισμός.

Δυνατότητα Επιλογής: Με το "FEEL FREE TO FEEL GREEN" ως αφετηρία έμπνευσης, το Athens Video Art Festival φέτος θα παρουσιάσει έργα που θα αφορούν στην ευρύτερη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση.
Με σεβασμό στην εικαστική δημιουργία αλλά και στα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας, το Athens Video Art Festival 2010 καλεί τους σύγχρονους καλλιτέχνες να εμπνευστούν, να προβληματιστούν και να δημιουργήσουν έργα καταθέτοντας την δική τους ξεχωριστή άποψη πάνω στο θέμα. Με στόχο τη μέγιστη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού στην ενεργό δράση σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα, τα eco sensitive έργα όλων των κατηγοριών του AVAF συναντιούνται φέτος σε ένα ξεχωριστό τριήμερο πρόγραμμα και απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, ανοικτό σε ερεθίσματα και εξοικειωμένο με τα νέα μέσα. Με αυτόν τον τρόπο και με όχημα τις νέες μορφές ψηφιακών τεχνών, επιχειρούμε να τονώσουμε την σύγχρονη αντίληψη του κοινού σε ζητήματα οικολογικής ευαισθησίας. (Η θεματική αυτή είναι προαιρετική)

Παράλληλες Συμμετοχές: Αποστολή demos για το συναυλιακό γεγονός.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Video Art Festival.

Επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις: info@athensvideoartfestival.gr

The A.V.A.F. Production Team
info@athensvideoartfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου