Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εικαστικές δημιουργίες που... ξορκίζουν τη σύγχρονη βία


Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρουφ, την έκθεση «Ηχώ» της Κωνσταντίνας Αραπάκη.
Η εικαστικός με γραμμές και σύμβολα ξορκίζει τη βία που μας επιβάλλεται, όπως ο πρωτόγονος άνθρωπος ζωγράφιζε το δέος του στα σπήλαια.

Στην έκθεσή της παρουσιάζονται σχέδια με μελάνι ή λάδι σε χαρτί και μουσαμά και αναπαριστούν βιώματα της παράλληλης πορείας των ανθρώπων στην πόλη, πορείες που διασταυρώνονται βίαια και ρυθμικά.

Λίγα λόγια για την εικαστικό

Η Κωνσταντίνα Αραπάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 όπου ζει και εργάζεταhttp://www.blogger.com/img/blank.gifι. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου, όπου και αποφοίτησε το 2003.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομική έκθεση στο Maison de la Greece στο Παρίσι (2005) και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (2007), στην International Gathering of Modern Art “Belle Arte Lamia” (2007), στην έκθεση “Δημιουργώ άρα υπάρχω” στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη (2008), στην “Culture Shock” που διοργάνωσε το Krueger Dossier Centre D’ Art Moderne σε συνεργασία με την Biennale Austria, στο Σάλζμπουργκ της Αυστρίας (2011).

Πληροφορίες: Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Αποβάθρα Σιδηροδρομικού Σταθμού Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως - Προαστιακός Ρουφ, 210-5298922, διάρκεια έκθεσης 15 Σεπτεμβρίου – 9 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας Πέμπτη – Κυριακή 19:30 – 22:30.
Πηγή:http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου