Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Βραβείο ΔΕΣΤΕ σε μια φανταστική πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου


Η Αναστασία Δούκα κέρδισε το Βραβείο ΔΕΣΤΕ και 10.000 ευρώ, για την εντυπωσιακή εγκατάστασή της, με τίτλο "Lazy Syzan not".

Μια φανταστική θαλάσσια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, που συμβολίζει την υπερπροσπάθεια του ανθρώπου να βρει τον κρυμμένο μαύρο χρυσό και εξετάζει εν τέλει τα όρια του ανθρώπου για την επίτευξη του καθημερινού του στόχου। Η ανακοίνωση και η απονομή έγινε στις 18/9 το βράδυ στον χώρο της έκθεσης των έξι τελικών υποψηφίων, που λειτουργεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μέσα σ΄ ένα πλήθος κόσμου, η Αναστασία Δούκα παρέλαβε το βραβείο από τον διευθυντή του γερμανικού Μουσείου Λούντβιχ Κολν, Κάσπερ Κένινγκ, μέλος της διεθνούς κριτικής επιτροπής, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε στην Ελλάδα για την τέχνη της, παρά το άσχημο οικονομικό κλίμα. Αναφερόμενος στο έργο της Δούκα μίλησε για τα βιομηχανικά στοιχεία που χρησιμοποίησε η καλλιτέχνης και για τις αρχιτεκτονικές αναφορές της.

Η σχέση άλλωστε με την αίσθηση της αρχιτεκτονικής χαρακτηρίζει και τα έξι υποψήφια έργα। "Για μας είναι όλοι τους νικητές", ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Δάκης Ιωάννου.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου