Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα 2011-2012- Αγγέλων Βήμα


Ο Τόπος Συνάντησης Ανατολή-Δύσης Αγγέλων Βήμα για την 7η περίοδο της ζωής του, προγραμματίζει δράσεις που από τη μια ανοίγουν διάπλατα την πόρτα σε νέους δημιουργούς και από την άλλη φιλοξενούν καθιερωμένα ονόματα του καλλιτεχνικού και πνευματικού χώρου. Θα παρουσιαστούν παραγωγές από όλο το φάσμα των τεχνών: το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, τα γράμματα.

Η 7η καλλιτεχνική περίοδος ανοίγει με το καθιερωμένο αφιέρωμα που, φέτος, για θέμα έχει την πόλη μας την Αθήνα και, ειδικά, το κέντρο της.

ΘΕΑΤΡΟ
Οι φετινές παραγωγές κινούνται με άξονα α) τον χαρακτήρα του Αγγέλων Βήμα ως Τόπου Συνάντησης Ανατολής-Δύσης, β) την σταθερή υποστήριξη του Ελληνικού έργου και γ) την ταυτόχρονη παρουσία νέων δυνάμεων και καθιερωμένων καλλιτεχνών κάτω από την ίδια στέγη.

Α. ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

1. «Ο Ένατος Γάμος» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία της ίδιας. Μια μαύρη φάρσα-συνέχεια στην «Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρήντριχ Ντύρρενματ. Ερμηνεύει η Μαίρη Νάνου. Μία παραγωγή της «Έρως Θεάτρου».
Από την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για είκοσι παραστάσεις.
Σε μια προσπάθεια διερεύνησης της ανθρώπινης πλευράς ενός τέρατος, η Λεία Βιτάλη παίρνει την ηρωίδα Κλάρα Τσαχανασιάν από εκεί που την άφησε ο Ντύρρενματ, για να τη φέρει στη σημερινή πραγματικότητα δημιουργώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις.

2. «Η Σκουληκότρυπα» μία παράσταση splatter της Γλύκας Στόιου. Παίζουν οι: Γλύκα Στόιου και Αλέκα Τόμπρου.
Από την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, και κάθε Πέμπτη. Μια παραγωγή της ομάδας «Κασσετίνα».
Δυο γυναίκες. Ένα παιχνίδι. Μέσα σε μία ώρα κάποιοι θα πεθάνουν. Δέκα τον αριθμό. Ποιοι, όμως, θα είναι αυτοί; Η Μπέττυ και η Μπου βαριούνται. Για να σκοτώσουν την ώρα τους, αρχίζουν να αναπαριστούν μία-μία δέκα στυγερές δολοφονίες σε διάφορα σημεία της γης και σε διάφορους ιστορικούς χρόνους. Όμως, δέκα στυγερές δολοφονίες, που μέσα από τους σουρεαλιστικούς διαλόγους τους, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να προκαλούν το γέλιο.

Β. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ»

1. «Μαντάμ Φλο» του αμερικανού Stephen Termperley (Αρχικός τίτλος: Souvenir, A Fantasia on the Life of Florence Foster Jenkins) σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου. Στον ρόλο της Μαντάμ Φλο, η κυρία Αντιγόνη Βαλάκου και στον ρόλο του ακομπανιατέρ της, Cosme McMoon, ο Γιώργος Χρανιώτης.
Από την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011. Μια παραγωγή του Αγγέλων Βήμα.
Τα ρεσιτάλ της όλα sold-out. Η ίδια γυναίκα-θρύλος. Είχε πλούτη, κοινωνική θέση και μια τρελή επιθυμία να διακριθεί στο κλασσικό τραγούδι. Είχε και τον νεαρό πιστό της ακομπανιατέρ και φύλακα άγγελό της. Τα είχε όλα. Όλα, εκτός από φωνή. Η ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.

2. «Piaf» μια θεατρική-μουσική βιογραφία σε επιλογή κειμένων, κείμενα και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα. Στον ρόλο της Πιάφ, η Μίλλη Καραλή. Στην μουσική επιμέλεια, τις ενορχηστρώσεις και την διεύθυνση ορχήστρας ο Νίκος Λαβράνος. Συμμετέχουν πέντε μουσικοί επί σκηνής.
Από την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011. Μια παραγωγή του Αγγέλων Βήμα.
Η εποχή της Εντίθ Πιάφ, η ζωή της, τα τραγούδια της, οι άντρες της, ο μύθος της σε μια παράσταση-ύμνο στη χαρά και όχι μνημόσυνο. Γιατί, σίγουρα, και η ίδια έτσι θα ήθελε.

3. «Αυτή κι Αυτή» ένα μιούζικαλ της Φανής Γέμτου σε σκηνοθεσία της ίδιας, ερμηνευμένο από την ίδια και την Ελένη Καρακάση. Στην παράσταση παίζουν ζωντανά οι μουσικοί: Πόπη Μάλφα, Δημήτρης Παναρετάκης και Σίσσυ Βλαχογιάννη ερμηνεύοντας τραγούδια από την αμερικάνικη, αγγλική και εγχώρια μουσική θεατρική σκηνή αλλά και πρωτότυπα τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση.
Από την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011. Η παράσταση είναι μια παραγωγή της ομάδας «Αυτή κι Αυτή».
Ένα ευφάνταστο musical βασισμένο στην ιδιαίτερη ιστορία δύο γυναικών, οι οποίες ανακαλύπτουν τυχαία πως μοιράζονται τον ίδιο άντρα. Τα πάντα ακροβατούν μέσα σε ένα pop art περιβάλλον ανάμεσα στο γκροτέσκο και το ρεαλιστικό. Όπου οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

4. «Δυο αδελφές κι ένα πιάνο», δράμα του Κουβανού Nilo Cruz σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή με διανομή που δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη. Η παράσταση θα παρουσιασθεί αμέσως μετά το Πάσχα και είναι μια παραγωγή του Αγγέλων Βήμα.
Μέσα από έναν ιδιαίτερα ποιητικό λόγο του συγγραφέα, οι δυο αδελφές ανακαλύπτουν τα ιδανικά της επανάστασης παραμένοντας απόλυτα πιστές στις απαγορευμένες απόψεις τους.

5. Παράλληλα, το Αγγέλων Βήμα, συζητάει με γνωστό συγγραφέα και γνωστό σκηνοθέτη την παρουσίαση, μέσα στον Ιανουάριο, μιας παράστασης-έκπληξη με θέμα τη ζωή λαϊκής αρτίστας που μεσουράνησε τον περασμένο αιώνα.

6. Από τις αρχές Δεκέμβρη, κάθε Πέμπτη, το Αγγέλων Βήμα θα φιλοξενήσει τους νικητές του Α’ Φεστιβάλ Stand-Up Comedy, που διοργανώνεται από το «Πολύτροπο Τέχνης». Ετοιμαστείτε για γέλια ακράτητα!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Σςςς! Η Φύση ξυπνά» του Γιώργου Μενδρινού από την ομάδα «ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ»
Παίζουν: Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου.
Από την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011.
Μια σουρεαλιστική παιδική παράσταση με καθαρά οικολογικό μήνυμα για μικρούς και όχι μόνο. Οι θεατές θα δουν τα στοιχεία της φύσης και το ζωικό βασίλειο να αναστατώνονται απ’ τον ερχομό του ανθρώπου. Τα παιδιά θα βοηθήσουν τη φύση να βρει τη γαλήνη της; Μέσα από έντονες και σουρεαλιστικές κωμικές εικόνες, τα παιδιά θα αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Στο τέλος της παράστασης, θεατές και ηθοποιοί θα παίρνουν μέρος σε ένα πρωτότυπο εργαστήρι οικολογίας.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Στην μουσική σκηνή του Αγγέλων Βήμα θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες παραστάσεις:

1. «Αναπνοή μου». Η Νικόλ Κονστάντε επιλέγει τα πιο αγαπημένα τραγούδια του George Gershwin, του Cole Porter και των Ελλήνων συνθετών, Γιώργου Μουζάκη και Μιχάλη Σουγιούλ. Στο πιάνο, και σε μουσικούς αυτοσχεδιασμούς ο Σάββας Ρακιντζάκης. Από τις 4 Οκτωβρίου 2011 (για πέντε μόνο παραστάσεις).

2. Την Νικόλ Κονστάντε θα συναντήσουμε και πάλι στο Αγγέλων Βήμα την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011 και την Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012, για να γιορτάσουμε μαζί ένα «Jazzy Xmas».

3. «Εκεί που Σμίγουν οι Άκρες του Ατλαντικού». Ο Πορτογάλος Andre Maia θα μάς περπατήσει στους δρόμους της Λισαβόνας και του Μπουένος Άιρες, θα μάς αγγίξει με τη φλόγα της μουσικής αυτών των χωρών, θα μάς ταξιδέψει στην άκρη του πεπρωμένου και θα σμίξει αριστοτεχνικά τα fados και tangos με τις Βυζαντινές επιρροές της δικής μας κουλτούρας.

4. «Don’t tell mamma». Η Ελένη-Λυδία Σταμέλλου σε ένα συναρπαστικό μουσικό-θεατρικό πρόγραμμα γαλλικού, αμερικάνικου και γερμανικού καμπαρέ. Στο πιάνο ο Μάριος Καζάς.
Από την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011.

5. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη συνεχίζει την εξιστόρηση της ζωής και της καριέρας της με τον ίδιο προσωπικό χαρακτήρα αλλά με νέες εξομολογήσεις.

6. Ο Δαυίδ Ναχμίας θα παρουσιάσει την θεματική ενότητα «Απ’ τον Αττίκ στον Γούναρη» για 4 μόνο παραστάσεις διαφορετικές μεταξύ τους με βασικούς ερμηνευτές τον Θάνο Πολύδωρα και την Χρυσούλα Στεφανάκη και τον ίδιο στο πιάνο.

7. «Νεανική Μουσική Πλατφόρμα». Κάθε Κυριακή η Νεανική Μουσική Πλατφόρμα θα δίνει βήμα σε νέους μουσικούς για να εκφραστούν και να μοιραστούν με το κοινό τους νέα ακούσματα, νέες ιδέες από ποικίλλα ερεθίσματα και πολλά μέρη του κόσμου. Μεταξύ αυτών, θα εμφανιστούν οι Evocación, ο Νίκος Μερτζάνος, Τα Νέα Παιδιά με Κοστούμια Παλιά, ο Νίκος Ρουσσάκης, οι Smyrna, η Μαριέλα Παπαδέα, ο Βαγγέλης Γαγλίας, οι Δήθεν κ.ά.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο Τόπος Συνάντησης Ανατολής-Δύσης Αγγέλων Βήμα θα παρουσιάσει εννέα συνολικά εκθέσεις από τον Οκτώβριο 2011 έως τον Ιούνιο 2012.
• Έκθεση ζωγραφικής της Νικόλ Κονστάντε
Τίτλος έκθεσης: «Άγγελοι Παντού»
Διάρκεια έκθεσης: 3-9 Οκτωβρίου 2011
Η έκθεση συμπίπτει με τη μουσική παράσταση της Νικόλ Κονστάντε.
• Έκθεση ζωγραφικής της Παυλίνας Παμπούδη
Τίτλος έκθεσης: «72 Άγραφα Παραμύθια»
Διάρκεια έκθεσης: 12 Οκτωβρίου 2011 – 7 Νοεμβρίου 2011
• Έκθεση φωτογραφίας του Δημοσθένη Γαλλή
Τίτλος έκθεσης: «Γύμνια»
Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου 2011 – 12 Δεκεμβρίου 2011
• Έκθεση ζωγραφικής του Μιχαήλ Τσακουντή
Τίτλος έκθεσης: «Les Provocateurs»
Διάρκεια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2011 – 16 Ιανουαρίου 2012
• Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Απέργη
Τίτλος έκθεσης: «Εαυτοί»
Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιανουρίου 2012 – 20 Φεβρουαρίου 2012
• Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Τ.
Τίτλος έκθεσης: «Η Αστική Τάξη Πάει στον Παράδεισο»
Διάρκεια έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου 2012 – 26 Μαρτίου 2012
• Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βήχου
Τίτλος έκθεσης: «Στον Δρόμο – En Route»
Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαρτίου 2012 – 23 Απριλίου 2012
• Έκθεση ζωγραφικής-κατασκευής της Dorothea
Τίτλος έκθεσης: «Η Μηχανή του Χρόνου»
Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου2 2012 – 28 Μαϊου 2012
• Ομαδική Έκθεση κατασκευών
Τίτλος έκθεσης: «Οι Θεοί των Μικρών Πραγμάτων – Το Design Συναντά την Τέχνη»
Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαϊου 2012 – 30 Ιουνίου २०१२
Πηγή:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου