Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση βανδάλων στα Κόκκινα Μπαλόνια

Βανδαλίστηκε την Πέμπτη το βράδυ το έργο της Τζένης Μαρκέτου "Red Eyed Sky Walkers" λίγες μόλις ώρες μετά το στήσιμό του στην Πλατεία Κοτζιά μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Πρόκειται για μια σημαντική εγκατάσταση από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης η οποία αποτελείτο από 99 μετεωρολογικά κόκκινα μπαλόνια και μικρές ασύρματες βίντεο κάμερες τοποθετημένες ανάμεσά τους, που πρόβαλλαν σε πραγματικό χρόνο τις εικόνες στο εσωτερικό ενός γειτονικού καφενείου।

Σήμερα το πρωί το έργο δεν υπάρχει έπειτα από νυχτερινό βανδαλισμό. Απέμειναν μόνο οι σάκοι με την άμμο που το κρατούσαν στο έδαφος. Ηταν ένα ποίημα που κράτησε λίγες ώρες...", δήλωσε την Παρασκευή η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Αννα Καφέτση για το έργο με τα τεράστια κόκκινα μπαλόνια, το οποίο με το που στήθηκε στην πολυσύχναστη πλατεία άλλαξε την όψη της και δέχθηκε "ενθουσιώδη υποδοχή από περαστικούς και ξένους επισκέπτες της πρωτεύουσας". Και πρόσθεσε: "Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και για τη χώρα μας, αλλά αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να μη το βάλουμε κάτω। Τέχνη και παιδεία είναι τα μόνα μας όπλα. Το ΕΜΣΤ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν την προσπάθεια".
Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου