Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Art Event με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά η ετήσια εικαστική έκθεση - Art Event με τη συμμετοχή πολύ αξιόλογων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού - επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού।

Ο επιμελητής και καλλιτεχνικός διευθυντής της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανός, αναφέρει: "Η Ειρήνη υπήρξε πάντοτε προϋπόθεση της πολιτιστικής δημιουργίας. Στην έκθεση με τίτλο "Καλλιτέχνες δημιουργούν για την Ειρήνη" οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους εμπνευσμένα από την αρμονία της φύσης, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, καταφέρνοντας να διαπεράσουν τα ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική Ειρήνη, φιλία και συναδέρφωση των λαών. Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να μας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της κατεξοχήν έκφρασης του ιδεώδους αυτού της Ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού των λαών. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη..."

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Ειρήνη Ανδρούτσου, Παναγής Αντύπας, Iωάννα Αργυρίου, Αγγελική Βαϊανού, Ερασμία Βασιλοπούλου, Ναυσικά Βασιλείου, Γιώργος Βασιλείου, Ελένη Γραφάκου, Ρίκα Διαλυνά, Μάρια Κάββου - Βλατάκη, Βιβή Κακαρίκου, Εύη Καμινάρη, Σπύρος Κανάκης, Σταματία Καππέ, Τρισεύγενη Κουμερτά, Στέλιος Κουτρούλης, Ευτυχία Κουκουζέλη - Δημακοπούλου, Νίκος Λαμπρινός, Θάνα Λυκουρέση, Εύη Μανίκα, Αντωνία Μαντζούκα, Meglio, Σταύρος Μοσχόπουλος, Κάλλη Μπέλλου, Βούλα Παναγιώτου, Ασπασία Παντζιάλα, Xρήστος Πασλίδης, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Αικατερίνη Τζίτζιρα, Χρυσούλα Σκεπετζή, Βάσω Τσόνογλου, Αγαθή Τσορώνη, Άννα Τσιβδάρη, Θωμαϊς Φέκα, Βάσια Χαρίση

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επίσης τα έργα των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ καλλιτεχνών για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που θεσπίζει από φέτος το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός και είχαν παρουσιαστεί αρχές του καλοκαιριού στην έκθεση "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011" στο Μουσείο Γουναρόπουλου, δίνοντας την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να τα θαυμάσει για άλλη μία φορά.

Tη βραδιά των εγκαινίων θα παρουσιαστεί performance με εντυπωσιακές δημιουργίες hair styling & body painting των σπουδαστών της σχολής "Νίκου Αμάραντου" σε επιμέλεια Χλόης Ν. Αμαράντου.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός

Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι, Aθήνα * τηλ: 210 3606231
είσοδος ελεύθερη
21, 22, 23 Σεπτεμβρίου 2011 * Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη: 20:00 - 23:00 Πέμπτη-Παρασκευή: 18:00 - 22:00
Πηγή:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου