Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Εικαστικές εκθέσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης


Το Moυσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, την έκθεση «Νευς Αμάρι» της Έλλης Μαρίας Κομνηνού Νενεδάκη και την Ετήσια έκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων του Εκπαιδευτικού Τομέα του Μ.Σ.Τ.

«Νευς Αμάρι» της Έλλη Μαρία Κομνηνού Νενεδάκη

Φυσιογνωμίες και τοπία στις δεκαετίες 1970-1980

Μία συλλογή 65 περίπου σκίτσων τα οποία καταγράφουν την καθημερινότητα στην κοινωνία του Αμαρίου αποτελούν την έκθεση της ζωγράφου Έλλης Μαρία Κομνηνού Νενεδάκη, η οποία δημιούργησε έναν διάλογο με το Αμάρι, τη φύση και τους ανθρώπους του.

Η συλλογή εκτίθεται για πρώτη φορά και αποτελεί πλέον μέρος της Μόνιμης Συλλογής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, χάρη στην δωρεά της καλλιτέχνιδας.

Η Έλλη Μαρία Κομνηνού Νενεδάκη σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο το Γιάννη Μόραλη, σπούδασε χαρακτική στη Σουηδία και Τοιχογραφία στο Παρίσι. Έχει διακριθεί αρκετές φορές, έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ το 1987 αναγνωρίσθηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας από το Ι.Τ.Ε. Αθήνας.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων της ζωγράφου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο «Νευς Αμάρι. Σχέδια και κείμενα Έλλη Μαρία Κομνηνού Νενεδάκη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα απαγγείλει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θωμάς Κατιφές.

Ετήσια έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων

Έργα μαθητών διδακτικής περιόδου 2010-2011

Παράλληλα παρουσιάζεται και η ετήσια έκθεση εικαστικών εργαστηρίων με έργα μικρών και μεγάλων μαθητών των Εικαστικών Εργαστηρίων του Μ.Σ.Τ.

Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στους μαθητές, παιδιά και ενήλικες, έτσι ώστε να προβληθεί η δουλειά της διδακτικής περιόδου 2010-2011.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα όλων των τμημάτων, ζωγραφικής, κεραμικής, ελεύθερου σχεδίου, κοσμήματος και κατασκευές που προέκυψαν μέσα από τις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους της εικαστικής γλώσσας.

Πληροφορίες

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Χειμάρας 5, Ρέθυμνο

Η διάρκεια των εκθέσεων είναι ως το τέλος Οκτωβρίου २०११

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου