Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

To «Festival Μηδέν» πηγαίνει στην Ολλανδία


Θα παρουσιαστεί στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Ρότερνταμ

Το βίντεο του «Art Festival Μηδέν» συμμετέχει ύστερα από πρόσκληση στο project «Attraction of the opposites», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, από 26 Ιανουαρίου ως 6 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το «Festival Μηδέν» θα παρουσιάσει στις 27 και 31 Ιανουαρίου μια επιλογή έργων από σύγχρονους έλληνες καλλιτέχνες σε δύο ενότητες με τίτλο «All Greek to Me» και «Not All Greek to Me», σε επιμέλεια Γιώργου Δημητρακόπουλου και Γιούλας Παπαδοπούλου.

Το project «Attraction of the opposites» ενώνει 11 γκαλερί του Ρότερνταμ σε μια ενιαία στέγη, στο χώρο του Artist Initiative CUCOSA, σε επιμέλεια της Κικής Πετράτου.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το project θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα προβολών σε συνεχή ροή, με ενότητες video art από 6 διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης.

Συγκεκριμένα: Festival Μηδέν (Ελλάδα), CologneOFF (Γερμανία), Art:Screen (Σουηδία), FixC (Φιλανδία), Black Duck + Red Nomade (Ισπανία/Αργεντινή), Art by Chance (Τουρκία), ένα αφιέρωμα στη Ολλανδική βιντεοτέχνη και 7 βιντεο-εγκαταστάσεις με έργα των: Alexis Milne, Mara Castilho, Jan Robert Leegte, Cindy Jansen, Ruveanne Gerrissen, Katharina D. Martin και Hernan Marina.

Το «Festival Μηδέν» αποτελεί το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ βιντεοτέχνης, που πραγματοποιείται σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους κι έχει σαν βάση την Καλαμάτα. Το φεστιβάλ οργανώνει και διαχειρίζεται μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών, με κοινό πεδίο δράσης τη βιντεοτέχνη και κοινό τόπο καταγωγής την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου