Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση ζωγραφικής «Όνειρα» του Νίκου Μιχαλιτσιάνου


Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Όνειρα» του Νίκου Μιχαλιτσιάνου. Μετά την έκθεσή του στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου το 2010, ο ζωγράφος παρουσιάζει το σύνολο της δουλειάς του από το 2004 έως σήμερα

Ο Μιχαλιτσιάνος τονίζει με τα έργα του αυτά τη διαφορά της ανθρώπινης κλίμακας από αυτήν του ζωγραφικού χώρου και σχολιάζει τη γραφή και τις διαφορές της ως προς τα υλικά και τη χειρονομία. Το φως παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ενότητα έργων, αφού εντείνει την αίσθηση της θεατρικότητας που δημιουργείται στον θεατή.

Στη δουλειά των τελευταίων χρόνων με πηγή έμπνευσης τα όνειρα, ο Μιχαλιτσιάνος αλλοιώνει ή δυναμώνει τον χαρακτήρα του χώρου ή την εικόνα του ανθρώπου, ανάλογα με τις ανάγκες της σύνθεσης. Δημιουργεί με αυτόν τρόπο έναν διάλογο ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό.

Τα έργα αποκτούν δύο κλίμακες και δύο επίπεδα θυμίζοντας θεατρική σκηνή: το μοντέλο, σε μικρότερο μέγεθος και με πραγματικό φως και τον χώρο της ζωγραφικής αφήγησης που παρουσιάζεται ως εικόνα του φανταστικού σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Δουλεύει με ξύλο και πανί, ενώ στα τελευταία του έργα προσθέτει το PVC χρησιμοποιώντας τη ζωγραφισμένη διαφάνειά του, με σκοπό να δώσει την προοπτική σε μια σύνθεση δύο διαστάσεων.

Διάρκεια έκθεσης: 13 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου 2011
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ. 11.00 -15.00 και
17.00 - 21.00, Σάβ. 11.00 - 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
.

www.zoumboulakis.gr

Ο Νίκος Μιχαλιτσιάνος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1987-1991) με καθηγητή τον Νίκο Κεσσανλή. Έργα του υπάρχουν στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων και του Μουσείου Βορρέ, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έκθεση «Όνειρα» είναι η πέμπτη του ατομική έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (1993, 1996, 1999, 2003). Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου