Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Ζωές και χρώματα από την Αφρική»


Η One Earth στο πλευρό της Κένυας

Η έκθεση «Ζωές και χρώματα από την Αφρική» που φιλοξενείται από χθες εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωση ενός σταθμού παροχής καθαρού νερού στην κοινότητα Kasaani στην Κένυα.

Πρόκειται για μια έκθεση φωτογραφίας, με έργα από ανθρωπιστικές αποστολές της ελληνικής οργάνωσης One Earth σε χώρες της Αφρικής. Η έκθεση διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και τα φωτογραφικά έργα «πλημμυρίζουν» από φως και χρώμα, τονίζοντας όχι τον οίκτο και τη στέρηση, αλλά την αξιοπρέπεια, την αισιοδοξία και την ελπίδα.

Στην κοινότητα Kasaani οι συνηθισμένες κλιματολογικές συνθήκες έχουν ανατραπεί και όλη η ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Taveta, στην οποία η κοινότητα Kasaani υπάγεται, θυμίζουν «καμίν», με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία, που διαρκεί τα τελευταία επτά και πλέον χρόνια.

Η έλλειψη νερού έχει φέρει τους 3.000 κατοίκους σε απόγνωση, αφού το ζωικό τους κεφάλαιο έχει αποδεκατιστεί, ενώ υπάρχει πλήρης αδυναμία καλλιέργειας των χωραφιών τους.

Η One Earth ανέλαβε να βοηθήσει την κοινότητα Kasaani να αποκτήσει καθαρό νερό, ώστε να μην αναγκάζονται, κυρίως τα μικρά παιδιά, να περπατάνε δύο και πλέον ώρες να φέρουν νερό σε μεγάλα πλαστικά δοχεία, που κουβαλούν στις πλάτες και στα κεφάλια τους, τις περισσότερες φορές, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου