Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έκθεση του Alberto Di Fabio στη Gagosian


H Gagosian Αθήνας παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Alberto Di Fabio στην Αθήνα. Η έκθεση περιλαμβάνει δώδεκα πρόσφατους πίνακες και έργα σε χαρτί.

Ο Di Fabio συνδυάζει στο έργο του τον κόσμο της τέχνης και της επιστήμης, χρησιμοποιώντας θέματα από το χώρο της βιολογίας, της οικολογίας και του ανθρωπίνου σώματος και εγκεφάλου.

Οι εικόνες δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια σαν να έχουν αποτυπωθεί από μικροσκόπιο, και παραπέμπουν σε διαγράμματα της βιολογίας, στην κυταρική δομή, στη χλωρίδα, στα οικοσυστήματα και στη φαρμακευτική έρευνα.

O Di Fabio μελετά τον τρόπο με τον οποίο όλο και διευρύνεται η δυνατότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να συσσωρεύει πληροφορίες λόγω των συνεχώς αυξανόμενων μέσων επικοινωνίας που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας και μας προσκαλεί να επανεξετάσουμε τις θεμελιώδεις λειτουργίες του σώματος - θέτοντας ερωτήματα που αφορούν την επιστήμη και την αισθητική, τη ζωή και την τέχνη.

O Alberto Di Fabio γεννήθηκε στο Avezzano το 1966 και σπούδασε στην Academia Delle Belle Arti στη Ρώμη. Το 2010, στην 61η Fondazione Michetti κέρδισε το βραβείο Dante Ruffini anda Maddalena Rettirosso, το οποίο έχει θεσμοθετήσει ο αστροφυσικός Καθηγητής Remo Ruffini, για τον πίνακά του Sinapsi e galassie (2008). Ζει και εργάζεται στη Ρώμη.

Στα εγκαίνια θα παραστεί ο καλλιτέχνης

GAGOSIAN GALLERY ATHENS - Μέρλιν 3, τηλ.: 210 3640215.
Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου - Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00 πμ - 6:00 μμ

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου