Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

H Ιρανή Ala Dehghan στις Kalfayan Galleries


H ατομική έκθεση της Ιρανής εικαστικού Ala Dehghan με τον τίτλο «The Upside-down Scenery» παρουσιάζεται από τις 4 Φεβρουαρίου στις Kalfayan Galleries. Η έκθεση αποτελεί την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του έργου της Ala Dehghan, η οποία ζει και εργάζεται στην Τεχεράνη (Τehran) και στο Καράζ (Karaj) στο Ιράν.
Στην έκθεση παρουσιάζονται ζωγραφικά έργα, υδατογραφίες και μεικτή τεχνική σε χαρτί, τα οποία αντλούν έμπνευση από τα προσωπικά βιώματα της Dehghan και το ρόλο της γυναίκας στο σύγχρονο Ιράν. Τα πολύχρωμα έργα της αποτελούν ένα μοναδικό αμάλγαμα καυστικού χιούμορ και κοινωνικού σχολιασμού. Η δημιουργός δίνει ζωή σε μία πληθώρα φανταστικών όντων και αντικειμένων τα οποία δημιουργούν έναν εικαστικό μικρόκοσμο συμβόλων και κωδίκων. Τα έργα της αντανακλούν εμπειρίες της καθημερινότητάς της όπως αυτές φιλτράρονται μέσα από την σκέψη και τη φαντασία της. Η Dehghan διαπραγματεύεται, θέματα προσωπικά ή πολιτικά, σε μια εικαστική γλώσσα ιδιαίτερα ποιητική.

Ταυτόχρονα, τα έργα της Dehghan με τις μικρής κλίμακας διαστάσεις τους, παραπέμπουν στην μακραίωνη ιρανική παράδοση της τέχνης της μικρογραφίας, η οποία παρακινεί το θεατή να πλησιάσει το αντικείμενο οδηγώντας σε δημιουργική αλληλεπίδραση.

H Ιρανή Ala Dehghan στις Kalfayan Galleries
Όπως ισχυρίζεται η ίδια, περπατά «με τα έργα [της] σαν ομπρέλα κάτω από τις ακτίνες της τρέλας».

H Ala Dehghan πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στο Ιράν, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, την Ινδία, τα Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αυστρία. Έχει τιμηθεί με το βραβείο ‘2010 Magic of Persia Residency’ από το The Delfina Foundation στο Λονδίνο. Κείμενα για τη δουλειά της έχουν δημοσιευτεί στο Frieze, στους New York Times και το Wallpaper.

Επιμελητής έκθεσης: Vali Mahlouji


ΙΝFO:

Kalfayan Galleries: Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα

Εγκαίνια: Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011 , 20.00 – 22.00

Διάρκεια έκθεσης: 4 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2011

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα & Σάββατο, 10.00 – 15.00
Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 20.00

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου