Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σχέδια και γλυπτά από αλγόριθμους


Τι συμβαίνει όταν τα μαθηματικά και η γλώσσα των υπολογιστών βρίσκουν εφαρμογή στην αρχιτεκτονική, το σχέδιο και τη γλυπτική; Μία από τις εκφάνσεις όπου η τέχνη και η επιστήμη αλληλοτροφοδοτούνται έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην έκθεση «apomechanes-nonlinear computational design strategies», που πραγματοποιείται στο Ιδρυμα Κακογιάννη ως τις 31 Ιανουαρίου.

Ζητήσαμε από τον αρχιτέκτονα Παύλο Ξανθόπουλο, έναν από τους ιδρυτές της διοργανώτριας ομάδας «ahylo lab», να μας εξηγήσει πώς δημιουργήθηκαν τα έργα της έκθεσης-εγκαταστάσεις, σχέδια, γλυπτά κ.λπ.- χρησιμοποιώντας τον αλγοριθμικό σχεδιασμό: «Ουσιαστικά είναι ένας διαφορετικός τρόπο να σχεδιάσεις. Ηδη χρησιμοποιείται για να παραχθούν πάτερν, μοτίβα, στέγαστρα, αλλά δυνητικά θα μπορούσε να παραχθεί και χώρος. Ο αλγόριθμος είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού και πάνω σε αυτό υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία».

Τα έργα της έκθεσης κατασκευάστηκαν μέσα σε τρεις βδομάδες. Οσο δηλαδή διήρκεσε το δεύτερο καλοκαιρινό ετήσιο σεμινάριο της ομάδας «ahylo lab», όπου συμμετείχαν αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γραφίστες και άλλες ειδικότητες από την Ιταλία, την Αμερική, τη Γερμανία, το Ιράν, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου