Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση SHOBOSHOBO


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC) εγκαινιάζει το νέο του χώρο στο Μεταξουργείο και σας καλεί να τον γνωρίσετε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του καλλιτέχνη SHOBOSHOBO. Ο επισκέπτης καλείται να εξερευνήσει ολόκληρο το κτίριο και να το ανακαλύψει μέσα από τις παρεμβάσεις και τα installations του γάλλου καλλιτέχνη. Κάτοικοι του καλλιτεχνικού σύμπαντος του SHOBOSHOBO και πρωταγωνιστές της έκθεσης ZZzzzZZzzz ΣΤΗΝ ATOPOS είναι τα τέρατα.


Ανθρωπόμορφες φιγούρες, διαμελισμένες και παραμορφωμένες, τερατόμορφες, αφελείς και sexy, χαριτωμένες και βίαιες, μέρος ενός ευρύτερου pop φαινομένου, των «Contemporary Characters», θέματος και της επερχόμενης έκθεσης της ATOPOS στο Μουσείο Μπενάκη την άνοιξη του 2011 και της παράλληλης έκδοσης ≪Not A Toy. Special Characters in Fashion and Costume≫ του Βασίλη Ζηδιανάκη και της ομάδας της ATOPOS σε συνεργασία με το Pictoplasma, Berlin. O SHOBOSHOBO θα εγκαταστήσει στην ATOPOS έξι μεγάλα γλυπτά, τους ≪κοιμισμένους γίγαντες≫, οι οποίοι θα καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου ενώ θα παρουσιάσει σειρά από prints και σχέδια με μελάνι και μαρκαδόρο, καθώς και μια τοιχογραφία στο meeting room της Atopos την οποία θα φτιάξει λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια. Σημαντικό κομμάτι της έκθεσης είναι και το soundtrack που έχει συνθέσει ο SHOBOSHOBO ειδικά για το ZZzzzZZzzz στην ATOPOS. Την ημέρα των εγκαινίων η ATOPOS σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη θα παρουσίασει επίσης το νέο ζευγάρι χαρακτήρων του project Atopic Bodies [Two]: ένα θορυβώδες ζευγάρι σιαμαίων, τους Sianoise Twins.



To νέο κτίριο της ATOPOS που θα φιλοξενήσει το έργο του SHOBOSHOBO βρίσκεται στην όδο Σαλαμίνος 72, στην καρδιά του Μεταξουργείου. Ήταν ένα παλιό εγκαταλειμμένο σπίτι το οποίο η αρχιτεκτονική εταιρία CF Company μεταμόρφωσε σε σύγχρονο επαγγελματικό χώρο. Στην αυθεντική του μορφή ήταν μια τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1912 με αυλή, χαγιάτι στον όροφο και επιρροές από το νεοκλασικισμό αλλά και νεότερες μορφολογικές αναζητήσεις της εποχής. Με ιδιαίτερο σεβασμό στην αρχική μορφή του κτιρίου, η κατοικία της οδού Σαλαμίνος ανακαινίστηκε επιτυγχάνοντας να διατηρηθεί η αρχική μορφή του κτιρίου αναπαράγοντας με σεβασμό και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ ταυτόχρονα αποπνέει μια σύγχρονη αισθητική. To κτίριο της οδού Σαλαμίνος έχει μετατραπεί σε ζωντανό οργανισμό: εδώ στεγάζονται τα γραφεία της ATOPOS και η βιβλιοθήκη της, φυλάσσεται η μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή από χάρτινα ενδύματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ≪ΧΡΑΑΑΤΣ! Μόδα από Χαρτί≫, αλλά συγχρόνως είναι και εκθεσιακός χώρος, εργαστήρι και τόπος συνάντησης ανθρώπων και ιδεών.



Τα εγκαίνια της έκθεσης ZZzzzZZzzz στην ATOPOS και το επίσημο άνοιγμα στο κοινό του νέου χώρου στην οδό Σαλαμίνος 72 στο Μεταξουργείο, θα λάβουν χώρα στις 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 παρουσία και του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα συνεχιστεί έως και τον Δεκέμβριο του 2010.



Ημέρες λειτουργίας της έκθεσης για το κοινό: Τετάρτη 16:00 - 19:00 και Σάββατο 12:00 - 16:00
Πηγή:http://news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου