Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

15 χρόνια cheapart με 2 εικαστικές εκθέσεις


Η cheapart για το έτος 2010 που συμπίπτει με τα 15 χρόνια του οργανισμού παρουσιάζει μια σειρά 2 εικαστικών εκθέσεων, πλαισιωμένη από διαλέξεις και συζητήσεις για το ρόλο του καλλιτέχνη στην Ευρώπη σήμερα και του έργου τέχνης στην ευρωπαϊκή αγορά.
Δύο πρωτεύουσες θα φιλοξενήσουν τις εκθέσεις αυτές: Αθήνα - Βιέννη. 400 επιλεγμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, θα συμμετάσχουν με το έργο τους συνεπικουρούμενοι από μικρές ομάδες επιμελητών και θεωρητικών τέχνης. Η εκτέλεση του όλου εγχειρήματος κατευθύνεται από την ARTmART Wien, το Künstlerhaus, και συντονίζεται απο την cheapart.
Σκοπός είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για τη συνεύρεση καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών τέχνης και κοινού, με αποτέλεσμα το διαπολιτισμικό διάλογο, την κατανόηση του έργου τέχνης, τη μύηση και εξοικείωση του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη.Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ενότητες έργων μικρών διαστάσεων. Η προτεινόμενη χαμηλή επικοινωνιακή τιμή των έργων διευκολύνει την απόκτηση τους από ένα ευρύ κοινό που γίνεται κοινωνός της σύγχρονης τέχνης. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετοχών σε συνάρτηση με τη στρατηγική παρουσία των ΜΜΕ κινεί τον μηχανισμό προώθησης των εκδηλώσεων και την προσέλκυση ενός μεγάλου μέρους του κοινού που ενδιαφέρεται για τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και ενός μη καταγεγραμμένου κοινού που εν δυνάμει ενδιαφέρεται, αλλά ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να την προσεγγίσει επί της ουσίας.
Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στην Βιέννη στο Künstlerhaus ArtmArt3 στις 16 ? 21 Νοεμβρίου 2010 με συμμετοχή 250 καλλιτεχνών μεταξύ αυτών και 35 Ελλήνων, στα πλαίσια της Artweek και αμέσως μετά στην Αθήνα η cheapart 16, 1-23 Δεκεμβρίου 2010 με συμμετοχή 150 καλλιτεχνών, στην cheapart και στην γκαλερί a.antonopoulou.art .

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που καλούνται μαζικά Έλληνες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν δουλειά τους σε μια διεθνή εκδήλωση, ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο να καλείται συστηματικά από το 2007 ένας ελληνικός οργανισμός να διαμορφώσει, να διοργανώσει και να συντονίσει εκδήλωση εκτός συνόρων αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του. Την επιμέλεια των εκθέσεων έχουν αναλάβει οι Γιώργος και Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Christian Rupp και Lorenz Seidler, ενώ τον συντονισμό των Ελλήνων καλλιτεχνών η Ολυμπία Τοπτσίδου.

Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ArtmArt3:
Αγγέλου Eλένη, Βοζαλή Μαρία, Βούσουρας Ανδρέας, Γεωργακόπουλος Δημήτρης,Γεωργόπουλος Πάνος, Γιατράς Θωμάς,Γκούζια Βάλια, Δούμα Θαλασσινή, Ηλία Μαρία, Καραλής Μπάμπης, Κερκύρα Ναταλία-Αικατερίνη,Κόκκαλης Νίκος, Κοκκίνη Μαρία, Κουτρούλης Γιάννης, Λαγός Γρηγόρης, Λιακόπουλος Τάσος, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μάλλιου Ντορίνα, Μανέτα Άννα, Μελανία, Μπονάτσου Ισμήνη, Μπούτος Βασίλης, Ξυδιά Λήδα,Παπαδόπουλος Αντώνης, Παρλαμάς Μιχάλης, Πλακίδας Λευθέρης,Πούλια Φωτεινή, Ρουπίνας Άρης, Σενόγλου Σοφία, Σκυργιάννη Έρη, Σπανουδάκη Αννέττα, Σπυρούλη Βαρβάρα, Σταυρόπουλος Νίκος, Στοΐδης Άρης, Τοπτσίδου Ολυμπία,Τσιάρα Μάρθα,Τσιμπουρλά Μαρία

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την πόλη της Βιέννης - Wien Kultur, το Künstlerhaus, το Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστρίας.



Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου