Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - Δήμος Αμαρουσίου - Εγκαινιάστηκε η 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - Δήμος Αμαρουσίου - Εγκαινιάστηκε η 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. 213 - 20.38.360/364/365

Fax: 213 - 20.38.533

e- mail: press@maroussi.gr

www.maroussi.gr Μαρούσι, 19 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε η 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη

Τις πύλες της στο κοινό άνοιξε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής στο Κεραμικό Κέντρο Αμαρουσίου όπου παραδοσιακά φιλοξενείται κάθε χρόνο. Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν συνολικά 63 έργα καλλιτεχνών, συμμετοχή ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανέφερε ότι «η τέχνη της κεραμικής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης της πόλης, καθώς μερικοί από τους πιο σημαντικούς κεραμίστες και αγγειοπλάστες που έγιναν γνωστοί πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, γεννήθηκαν και δημιούργησαν τα έργα τους στο Μαρούσι».

Για τους λάτρεις της κεραμικής, για κάθε καλλιτέχνη και για κάθε άνθρωπο που έχει νιώσει τη μαγεία της άμεσης επαφής με τον πηλό και της δημιουργίας αντικειμένων, η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, «αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών, καθώς και ένα μέσο έκφρασης των νέων τάσεων και των ρευμάτων που καθορίζουν την πορεία και την εξέλιξη της εν λόγω τέχνης, επιτρέποντας στην πόλη μας να διατηρεί επάξια τον τίτλο της ‘κεραμούπολης’».

Σε ό,τι αφορά στη δημιουργία Κεραμικού Χωριού στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι παραμένει «επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής» διαβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι ο χώρος αυτός να γίνει πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Κώστας Γαλάνης, συνεχάρη τη διοίκηση του Δήμου που σε πείσμα των καιρών έμπρακτα συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει την τέχνη της κεραμικής. Χαιρετισμό και δυο λόγια για τον πατέρα της απηύθυνε και η Σοφία Ιωάννου, κόρη του εκλιπόντος κεραμιστή Γιάννη Ιωάννου, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται μέρος της φετινής έκθεσης.

Στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής συμμετέχουν 63 κεραμίστες με ισάριθμα έργα τους. Το πρώτο βραβείο φέτος κέρδισε ο Κώστας Ταρκάσης με τα «Κεραμικά δοχεία 2010», το δεύτερο βραβείο ο Ηλίας Χριστόπουλος με το έργο «Σπόνδυλοι» και το τρίτο ο Βάσος Δημητρίου.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Κεραμικό Κέντρο Αμαρουσίου (Κηφισίας 207, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης») μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2010. Θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά: Δευτέρα 09:00-17:00, Τρίτη - Σάββατο 09:00 - 21:00 και την Κυριακή 10:00 - 18:00.

Πηγή:http://culture.ana-mpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου