Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Η ποίηση της καθημερινότητας»


«Η ποίηση της καθημερινότητας» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Φίλιπ Τάρλοου η οποία θα παρουσιαστεί στην Γκαλερί Σκουφά από τις 12 έως τις 31 Οκτωβρίου.

O Τάρλοου έχει ζήσει και ζωγραφίσει 15 χρόνια στην Αθήνα. «Κοιτώντας πίσω, πιστεύω πως ένα κομμάτι από την καλύτερη δουλειά μου ενσωματώνει την ανθρώπινη φιγούρα στο πλαίσιο ενός τοπίου στην ύπαιθρο ή στην πόλη».

Πριν από δεκαετίες είδε για πρώτη φορά να γιορτάζονται με παραδοσιακό τρόπο τα Κούλουμα στην Πνύκα, με πολλούς κατοίκους της Αθήνας να τρων, να πίνουν, να πετούν αετούς, λουσμένοι με το μοναδικό αττικό φως.

Εκείνη την εποχή, δημιούργησε μια σειρά έργων εμπνευσμένη από εκείνο το γεγονός. Αυτή η σειρά αθηναϊκών τοπίων αποτελεί συνέχεια εκείνης της σειράς στο παρόν, στην Αθήνα του 2010. Στη χρήση των προσώπων, πάντα ψάχνει για την φευγαλέα ματιά, άλλοτε ποιητική, μυστήρια, ρομαντική, αινιγματική. Άλλες φορές πάλι χιουμοριστική δίνοντας νόημα στο έργο ζωγραφικής πέρα από το περιεχόμενο.

Ο Φίλιπ Τάρλοου γεννήθηκε στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, σπούδασε ζωγραφική στο Οχάιο, στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Έζησε στην Αθήνα από το 1963 μέχρι το 1979 κάνοντας διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Το 1979 επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες . Πολλά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές κατοικίες, συλλογές μουσείων σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Αθήνα.

Η έκθεση του Τάρλοου εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις 7.30 μμ.

Πληροφορίες

Γκαλερί Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673

Διάρκεια έκθεσης: 12 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου