Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ίχνη μιας πορείας στον χρόνο παρουσιάζει η έκθεση «Moving 4» στο Estudio Ammeba


Σημάδια, ίχνη, μια πορεία αναγκαστική στον χρόνο ακολουθεί το έργο της Κατερίνας Κατσιφαράκη που παρουσιάζεται από τις 15 Οκτωβρίου στην γκαλερί El Estudio Ammeba.

Το «Moving 4» αποτελεί μια εγκατάσταση στο χώρο που αποτελείται από διάφορα μέρη, υλικά και διαστάσεις.

Βάση της είναι ένα μεγάλο λευκό πανί με ζωγραφισμένους κορμούς και κλαδιά δέντρων, όπου πάνω και γύρω τους υπάρχουν διάφορες εικόνες. Εικόνες που έχουν περάσει, που συμβαίνουν τώρα, που βρίσκονται ζωγραφισμένες, κεντημένες ή καρφωμένες με την μορφή σημειώσεων.

Το έργο προέρχεται από τη σειρά «Moving», η οποία αποτελείται από 5 μέρη και διαφοροποιείται ή προσαρμόζεται στον εκάστοτε χώρο.

Στην πορεία που παρουσιάζουν οι εικόνες της Κατερίνας Κατσιφαράκη βασιλεύουν οι μνήμες, το ένστικτο, η νομαδικότητα, τα σημάδια και τελικά η κάθαρση. Η καλλιτέχνις κατασκεύασε μια πορεία στη ζωή και το χρόνο, γεμάτη αντιθέσεις.

Η Κατερίνα Κατσιφαράκη έχει σπουδάσει ζωγραφική και έχει κάνει Master of Fine Arts στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές, ατομικές εκθέσεις και παραστάσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Σερβία, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Βραζιλία.

Η έκθεση παρουσιάζεται στη γκαλερί El Estudio AMMEBA (Ζαχαρίτσα 21, Φιλοπάππου) από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου 2010. Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στις 20:00 το βράδυ.

Ώρες λειτουργίας : 16:00-20:00, Δευτέρα με Παρασκευή ή και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία
Τηλ.: 211 0153.449.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη της Ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Πηγή:http://www.tovima.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου