Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αδέσποτες εικαστικές σφαίρες φαντασίας και πραγματικότητας


Ζωγραφίζοντας ό,τι εντυπώνεται στη φαντασία τους από το αστικό περιβάλλον της Αθήνας, οι Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Πάρις Κούτσικος και Daniel Egneus παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Αδέσποτη», στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Τρεις καλλιτέχνες, που συναντήθηκαν τυχαία σε αυτήν την «αδέσποτη» πόλη, γυρίζοντας και αυτοί ελεύθεροι σαν «αδέσποτοι», σαν σύγχρονοι «flaneurs», που προσπαθούν να κρατήσουν αυτήν την ελευθερία και να βρουν την ταυτότητά τους, «φιλοτεχνούν» ανθρώπους, ιδέες, όνειρα και φαντασιώσεις.
Aρωμα γυναίκας
Θέτοντας υπό αμφισβήτηση την κυρίαρχη οπτική για τα πρότυπα της γυναικείας εικόνας και εξερευνώντας το προαιώνιο παιχνίδι των δύο φύλων, ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης ζωγραφίζει γυναίκες, σε όλες τους τις θέσεις, διαθέσεις και επιθέσεις.

Παίζοντας με τις λέξεις
Υφάσματα που λάμπουν, φύλλα χρυσού και αλουμινίου, χρυσόσκονη και παγέτες είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί ο Πάρις Κούτσικος, για να δημιουργήσει -με την glam αισθητική του και την τεχνική του κολάζ- έργα, που βασίζονται στην καλλιγραφική τυπογραφία και παίζουν με τις λέξεις και το νόημά τους, καθώς τα λαμπερά υλικά φλερτάρουν με το φως.
Μόδα, χάος και αντιθέσεις

Σαν εξωτερικός και επίμονος παρατηρητής του σύγχρονου αστικού τοπίου, ο Σουηδός εικονογράφος Daniel Egneus -που έζησε σε διάφορες πόλεις και τα τελευταία δύο χρόνια ζει στην Αθήνα- παρουσιάζει τρεις ενότητες έργων με θέματα τη γυναίκα και την Αθήνα της οικονομικής κρίσης. Με μελάνι, ακρυλικά, ακουαρέλες και άλλα υλικά, γυναικεία καπέλα, εμπνευσμένα από αδέσποτα ζώα της πόλης, συνοδεύουν εξίσου «αδέσποτες» γυναίκες, 4 Αθηναίες ποζάρουν με επώνυμα ρούχα Αθηναίων designers στα εσωτερικά των σπιτιών τους, ενώ το «ευχάριστο χάος» της Αθήνας και η άναρχη αρχιτεκτονική της φτιάχνουν παράξενες εικόνες.
Πληροφορίες
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20 – Αθήνα, τηλ.: 210 3608278. Διάρκεια έκθεσης: έως τις 8 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 11.00 - 15.00 και 17.00 – 20.00, Τετάρτη: 11.00 - 15.00, Σάββατο: 11.00 – 14.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου