Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η πατρίδα μας σε κοινή φωτογραφική θέα



Απαντώντας με τα έργα τους στο ερώτημα «Τι είναι η πατρίδα μας», επτά σύγχρονοι Έλληνες φωτογράφοι παρουσιάζουν - στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος Κοινή Θέα - την ομαδική έκθεση φωτογραφίας, από χθες Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στο φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρου
Φωτογραφία: Πάνος Κοκκινιάς.


Οι καλλιτέχνες του φακού Γιώργης Γερόλυμπος, Πάνος Κοκκινιάς, Νίκος Μάρκου, Μανώλης Μπαμπούσης, Πάρις Πετρίδης, Δημήτρης Τσουμπλέκας και Παύλος Φυσάκης, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής θεατρικής περιόδου, κλήθηκαν να «απεικονίσουν» την πατρίδα μας με ήδη υπάρχοντα έργα τους, που συνδυάζουν την αισθητική, αλλά και την κριτική ματιά.
 .
Φωτογραφία: Νίκος Μάρκου.
Μέσα από το φιλμ της ελληνικής πραγματικότητας
Ένα ισοσταθμισμένο και συμμετρικά μισοβουλιαγμένο καράβι βλέπει ο Νίκος Μάρκου, καθώς ο Μανώλης Μπαμπούσης «ακούει» την εκκωφαντική σιωπή των άδειων εδράνων της Βουλής των Ελλήνων, ενώ, δίπλα τους, οι νεοέλληνες παραθεριστές προσπερνούν ανέμελοι τον σκουπιδότοπο που ποζάρει στον Πάνο Κοκκινιά.
Κι όμως, ατίθασες παπαρούνες προβάλλουν αυθάδικα ανάμεσα στα πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων του Γιώργη Γερόλυμπου, σαν ελάχιστη πιθανότητα στροφής στα πιο ουσιώδη.

Φωτογραφία: Παύλος Φυσάκης.
Τρία έργα από την ενότητα «Τέξας - το πρόβλημα με τη δική μας κατάσταση τώρα» παρουσιάζει ο Δημήτρης Τσουμπλέκας και ο Παύλος Φυσάκης δύο εικόνες από την ενότητα «Land ends», από το νοτιότερο σημείο της χώρας μας και της Ευρώπης, τη Γαύδο, ενώ o Πάρις Πετρίδης περνά τα σύνορα, με ένα οδοιπορικό στην Αίγυπτο, ψάχνοντας την πατρίδα μας στα ρημαγμένα μνημεία της άλλοτε ακμαίας ελληνικής διασποράς, που αποδυναμώθηκε από τις διαδοχικές γεωπολιτικές εξελίξεις.

 
Φωτογραφία: Δημήτρης Τσουμπλέκας.
Πληροφορίες
Εθνικό Θέατρο, - Κτήριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22 - 24, Αθήνα, τηλ.: 210 5288100. Διάρκεια έκθεσης: 15 Νοεμβρίου 2012 - 31 Μαρτίου 2013. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Κυριακή: 10.00 - 21.00.
 
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου