Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η Συλλογή Οικονόμου αποκτά δικό της χώρο στο Μαρούσι

Πριν από περίπου δύο χρόνια γνωρίσαμε τη Συλλογή Γ. Οικονόμου, στην πρώτη παγκόσμια παρουσίασή της στη νέα Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Μεταξουργείο.
Τώρα η Συλλογή Οικονόμου αποκτά δικό της χώρο, όχι μουσειακό, αλλά για να παρουσιάζονται έργα της με διαφορετικό πρότζεκτ κάθε φορά. Η πρώτη έκθεση, η οποία λειτουργεί από την αρχή του μήνα, εγκαινιάζεται στις 23/11, μαζί με τον νέο εκθεσιακό χώρο, στο Μαρούσι.
Η έκθεση με τίτλο "Chance" που φιλοξενείται στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2013 εξετάζει την έννοια της πιθανότητας – τύχης στην ιδιωτική και δημόσια ζωή με μια επιλογή ιδιαίτερα προκλητικών περφόρμανς των Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Ντέιβιντ Χάμμονς και Ρόμπιν Ρόουντ.
Η πιθανότητα με την έννοια του εφήμερου στην καθημερινότητα, συνδέεται άμεσα με την τέχνη της περφόρμανς, που εδώ παρουσιάζεται και αποκαλύπτεται μέσω της μονοχρωματικής φωτογραφίας, του βίντεο και της εγκατάστασης. Κάθε περφόρμανς προκαλεί τη μυστηριώδη φύση της τύχης πειραματιζόμενη αυθαίρετα με το σώμα και άλλα μέσα. Η δράση αμφιταλαντεύεται πέρα από τον ανθρώπινο έλεγχο και ο θεατής στο μετάιχμιο καλείται να κάνει την επιλογή.
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δημιουργεί ένα παιχνίδι με τα φθαρτά σημεία του σώματος και το μυαλό στην περφόρμανς της "Rest Energy". Ο Ντέιβιντ Χάμμονς μέσα από την εγκατάσταση "Untitled" αμφισβητεί την ελιτίστικη ταυτότητα της ζωγραφικής, και συγκεκριμένα του αφηρημένου εξπρεσσιονισμού. Ενώ ο Ρόμπιν Ρόουντ στη φωτογραφική εγκατάσταση "36 Ways a Dice can Roll/Dice", αιχμαλωτίζει την βασική ανάγκη του ανθρώπου για επιτυχία και επίτευξη επιθυμητών στόχων.

Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
Γράμμου 77, 15125 Μαρούσι,
www.thegeorgeeconomoucollection.com
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 10.00-18.00
Πέμπτη 10.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη
 Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου.
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου