Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Ανοίγει η αίθουσα μινωικών τοιχογραφιών στο Μουσείου Ηρακλείου


Την ερχόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου ανοίγει για η αίθουσα της έκθεσης των μινωικών τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το οποίο παραδίδεται στο κοινό μετά το έργο της ανακαίνισής του.
Ζωγραφικά έργα υψηλής τέχνης
Οι τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα και τις επαύλεις, που παρουσιάζονται στη νέα έκθεση με σύγχρονη μουσειολογική και μουσειογραφική άποψη, συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου. Πρόκειται για ζωγραφικά έργα υψηλής τέχνης που αποτυπώνουν εικόνες του μινωικού κόσμου από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή, το περιβάλλον της ανακτορικής Αυλής και την πλούσια κρητική φύση.
Η έκθεση τοιχογραφιών στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, όπως και η έκθεση της συλλογής γλυπτών που άνοιξε τον Αύγουστο.
Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί στο κτήριο επέκτασης η Προσωρινή Έκθεση με επιλεγμένα εκθέματα από τις συλλογές του Μουσείου, με σταθερή τιμή εισιτηρίου τέσσερα ευρώ.
Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα πραγματοποιούν δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό, στα ελληνικά και αγγλικά, στη νέα έκθεση τοιχογραφιών κάθε Πέμπτη και Παρασκευή έως το τέλος Νοεμβρίου.
Το έργο επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου