Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο Klimt στην Αθήνα


Το 2012 είναι Έτος Klimt! Ο Gustav Klimt (1862-1918), ο διάσημος Αυστριακός ζωγράφος, θα συμπλήρωνε φέτος το 150ό έτος της ηλικίας του.
Με την ευκαιρία αυτή, η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν, από τις 6 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα, την έκθεση «Gustav Klimt - Wegbereiter der Moderne» («Γκούσταφ Κλιμτ - Ένας πρωτοπόρος του Μοντερνισμού»), όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε 15 charts η ζωή και το έργο αυτού του ιδιοφυούς καλλιτέχνη.
Η έκθεση επικεντρώνεται στην προσωπικότητα του Klimt, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της εποχής που έζησε, μέσω ιστορικών φωτογραφιών, βιογραφικών ντοκουμέντων, καθώς και αναπαραγωγές των πιο φημισμένων του έργων, ζωντανεύοντας κυριολεκτικά το πνεύμα του καλλιτέχνη.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από την Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, κ. Melitta Schubert, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 7μ.μ.

Στα διασημότερα έργα του Klimt συγκαταλέγονται μεταξύ των άλλων τα εξής: «Der Kuss», «Judith», «Adam und Eva», «Frau in Weiß», «Nuda Veritas», «Tod und Leben» und «Attersee», καθώς και η ζωφόρος του Μπετόβεν στο κτίριο Sezession στη Βιέννη και ως συνολικό έργο τέχνης, στο οποίο συμμετείχε, το Palais Stoclet στις Βρυξέλλες.
Ο Klimt στην Αθήνα

Οι περισσότεροι πίνακές του εκτίθενται στη Βιέννη, στο κέντρο της δημιουργίας του, όπου με αφορμή τη φετινή επέτειο λαμβάνει χώρα πληθώρα εκθέσεων κι άλλων εκδηλώσεων.

H  έκθεση για τον Klimt θα παρουσιαστεί στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
«Gustav Klimt – Wegbereiter der Moderne»
Ο Klimt στην Αθήνα
Επιμελήτρια της έκθεσης: Mag. Sandra Tretter, Γραφικά & Σχέδιο: Manfred Thumberger

Info:
6 – 11 Νοεμβρίου 2012

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66α και Θεσσαλονίκης, Θησείο,

Τηλ.: 210 3452150, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10.00 - 20.00
Κυριακή 10.00 - 14.00.

Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου