Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Επετειακή 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής 2012


Στις 20 Οκτωβρίου 2012 ξεκινά η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, ένα σημαντικό πολιτισμικό γεγονός σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η φετινή επετειακή Έκθεση θα είναι μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή της Ελληνικής κεραμικής τέχνης και καλεί επισκέπτες κάθε ηλικίας να παρευρεθούν, τόσο να θαυμάσουν τα έργα των καλλιτεχνών, όσο και να λάβουν και οι ίδιοι μέρος στην πληθώρα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται. Η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Η κεραμική τέχνη είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η μοναδική που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Η ελληνική  κεραμική τέχνη αποτελεί τη βασική αιτία ίδρυσης Μουσείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), που  εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη. Ως επίσημος και αυτόνομος φορέας της Ελληνικής κεραμικής αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία, διοργανώνει καλλιτεχνικές εκθέσεις, διαγωνισμούς, σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια κ.α.
Η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη. Φέτος, παράλληλα με την Έκθεση, λαμβάνουν χώρα πληθώρα πολιτιστικών γεγονότων: μικρότερες θεματικές εκθέσεις (φωτογραφίας, ειδών εστίασης, σχολών κ.α.), σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια αγγειοπλαστικής, πηλοπλαστικής, και ζωγραφικής σε κεραμικά για μικρούς και μεγάλους,  παρουσιάσεις και προβολές ντοκυμαντέρ.
Τα εγκαίνια της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής θα γίνουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ. στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι,  όπου θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των βραβευμένων κεραμιστών της φετινής χρονιάς.
50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, 20 Οκτωβρίου – 11 Νοεμβρίου 2012
Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Κηφισίας 207, Μαρούσι
Τηλ. 210 61 44 430, mail:  unioncer@gmail.com
Με εκτίμηση   
Για το Δ.Σ. της ΠΕΚΑ 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας
Βαλλάτος Νικόλαος                                                             Δάνος Αγαμέμνων
Κηφισίας 207 Μαρούσι 15124 Τηλ: 210-6144430 Φαξ: 210-3251949

Πηγή:Cerart.gr Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου