Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαίξπηρ εμπνέει 46 καλλιτέχνες



«To Be...». O εμβληματικός στίχος του Σαίξπηρ, από τον Αμλετ, δανείζει τον τίτλο μιας ομαδικής θεματικής έκθεσης στην αίθουσα τέχνης «Ιανός», στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου στην οδό Σταδίου 24.
Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη στον Σαίξπηρ, που εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του «Ιανού» για τον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα.
Ο τίτλος «To Be?» συμπίπτει με το νέο εγχείρημα των διοργανωτών να παρουσιάζουν, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Μικρής Αρκτου» και την επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού, στην ανανεωμένη αίθουσα τέχνης, θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στον συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου. «Να υπάρχεις στη ζωή αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, να επιμένεις και να δίνεις ένα αυθύπαρκτο «παρών», υποστηρίζοντας αυτά στα οποία πιστεύεις, χρησιμοποιώντας τα ως έμπνευση, τρόπο ζωής και εξακολουθητική κινητήρια δύναμη».
Στο πλαίσιο αυτό τα διαχρονικά μηνύματα του Σαίξπηρ παραμένουν επίκαιρα για το «τότε», το «τώρα» και το «μετά». Σαράντα έξι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και πρόσκληση, αποδίδοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο έκφρασης τον σαιξπηρικό στίχο. Ανάμεσά τους οι Ηώ Αγγελή, Αγγελος Αντωνόπουλος, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Σάββας Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Μίλτος Παντελιάς, Δημήτρης Σεβαστάκης, Αντώνης Στάβερης, Νότα Τσίτουρα, Πάβλος Χαμπίδης κ.ά.
 Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου