Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

«Είμαστε όλοι Έλληνες», δια χειρός Ιταλών καλλιτεχνών


Εκατόν δώδεκα Ιταλοί εικαστικοί ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις σαν μία συμβολική πράξη αλληλεγγύης για την πολύπαθη Ελλάδα, παρουσιάζοντας και δωρίζοντας τα έργα τους στο Μουσείο Μπενάκη, όπου εγκαινιάζεται η έκθεση «Siamo tutti Greci - Είμαστε όλοι Έλληνες», την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.
Καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες από όλη την Ιταλία συμμετέχουν στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου, με κάποιο έργο τους που συνάδει με το θέμα - σκοπό της έκθεσης ή με έργα που δημιούργησαν ειδικά για αυτό το εγχείρημα.Οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν ένθερμα στην πρωτοβουλία του εικαστικού Renzogallo, της διευθύντριας του πολιτιστικού φορέα ArcoDiRab Project, Dea Bedin και της ιστορικού τέχνης, Alice Rubbini, επιθυμώντας να εκφράσουν με τη δωρεά ενός έργου τους τη συμπαράσταση τους στην Ελλάδα.
Με τη χειρονομία τους αυτή εκφράζουν, επίσης, την αναγνώριση της κοινής ιστορικής - πολιτιστικής μνήμης, που συνδέει τους δύο λαούς της Μεσογείου, οι οποίοι καθόρισαν τη φιλοσοφική, πολιτική και αισθητική δομή της Ευρώπης.
Τα έργα θα διατίθενται προς πώληση στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και μετά τη λήξη της, μέσω του Πωλητηρίου του κτηρίου της οδού Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης του Μουσείου Μπενάκη, «Δίνουμε μαζί τον παλμό».
Πληροφορίες
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου - Αθήνα, τηλ.: 210 3453111. Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00 - 18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 - 22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: κλειστά.
Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου