Τρίτη 3 Μαΐου 2011

12 ώρες, 12 θέματα, 12 κλικ, 1 φιλμ

Η Διάδραση, σε συνεργασία με το Athens House of Photography, παρουσιάζει το PhotoRaid 2011, τον μοναδικό διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας.

Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται ο διαγωνισμός PhotoRaid, ο οποίος απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών। Το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου, το Athens House of Photography φιλοξενεί τη γιορτή της φωτογραφίας.

Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι, πως δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Το φιλμ είναι 35 mm, έγχρωμο, δώδεκα στάσεων και με αυτό, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα.

Το πρωί του Σάββάτου, οι διοργανωτές μοιράζουν τα φιλμ και ανακοινώνουν τα θέματα. Τότε οι φωτογράφοι ξεχύνονται στην πόλη σε μια ιδιότυπη επιδρομή αναζήτησης της τέλειας εικόνας. Μοναδική τους δέσμευση, να κάνουν ένα κλικ ανά θέμα. Αυτός ο περιορισμός, είναι που κάνει κάθε λεπτό ακόμη πιο συναρπαστικό, ενώ ο φωτογράφος ζει ένα ατελείωτο παιχνίδι σκέψεως, φαντασίας και εφαρμογής δεξιοτήτων.

Την Κυριακή αναρτώνται οι φωτογραφίες σε κοινή θέα όπου και γίνεται η ψηφοφορία. Το πάρτι που έχει ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, κορυφώνεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι νικητές είναι πολλοί, ενώ δύο εξ αυτών κερδίζουν από μία δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια φωτογραφίας του Athens House of Photography.

Ελένη Παπαμανώλη
Ελένη Παπαμανώλη

Τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival, θα εκτεθούν οι φωτογραφίες του διαγωνισμού στο Athens House of Photography.

Παρόμοιοι διαγωνισμοί αναλογικής φωτογραφίας γίνονται στην Αγγλία και τη Γερμανία ενώ στην Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα, γίνεται και στη Θεσσαλονίκη.

Κόστος συμμετοχής: 20€
Προπώληση εισιτηρίων στο Ticket House, Πανεπιστημίου 42. (εντός στοάς)
Αγορά εισητηρίων στο Athens House of Photography Σαββατο πρωί.

Πληροφορίες: www.photoraid2011.gr

Πηγή:http://www.e-go.gr

1 σχόλιο: