Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με θέα την Ακρόπολη


Ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο, θα είναι το Μουσείο της Ακρόπολης την Τετάρτη 18 Μαΐου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων 2011। Τις ίδιες ώρες θα λειτουργούν το εστιατόριο και τα πωλητήρια του Μουσείου.

Εως την εκείνη την ημέρα, το Μουσείο θα έχει εφαρμόσει ένα καινούργιο πρόγραμμα για την ανάδειξη των πολύτιμων επιγραφών του. Εκτός από τις νέες πινακίδες των εκθεμάτων, είκοσι πέντε μεγάλοι γυάλινοι πίνακες θα σηματοδοτούν εποχές και ενότητες, δίνοντας ιστορικά στοιχεία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιόδων και υπογραμμίζοντας τον ρόλο των έργων της αρχαίας τέχνης στις τότε κοινωνίες. Δύο επιπλέον μεγάλες πινακίδες θα παρουσιάζουν, αφενός, τα υλικά των γλυπτών και τα εργαλεία επεξεργασίας τους και, αφετέρου, τα χρώματα των γλυπτών, δείγματα ορυκτών χρωμάτων και δοκιμές σε μάρμαρο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 8.30 μ.μ.) το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα παρουσιάσει έργα Beethoven, Musorgsky, Faure και Borodin με σολίστα πιάνου τον Δ. Βεζύρογλου। Θα μετάσχει και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου του Στ. Μπερή, ενώ τη συμφωνική ορχήστρα θα διευθύνει ο Ε. Καλκάνης.

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου