Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Μουσείο Γουλανδρή


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Κυριακή 5 Ιουνίου και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ τη γιορτάζει με μία σειρά από δράσεις για τα παιδιά। Ευκαιρία να επισκεφθείτε τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του Κέντρου που θα είναι ανοικτές με ελεύθερη είσοδο.

Ώρες επίσκεψης: 10.00 – 14.30
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ

1. ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

"Συναγερμός στο Βόρειο Πόλο: οι πάγοι λιώνουν" (καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των έργων: 3 Ιουνίου)

Απονομή βραβείων στις 14.30.

2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ : "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΤΕΡΜΑ"

10.00 – 11.30 για 20 παιδιά Β" – Γ" Δημοτικού
12.00 – 13.00 για 20 παιδιά Δ" – Ε" Δημοτικού

(θα προηγηθεί ξενάγηση των παιδιών στην ενότητα της έκθεσης του Κέντρου ΓΑΙΑ : "ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ")

www.oikosteges.gr
www.oikosteges.gr

3. ΟΙΚΟλογήματα με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλο σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ.

12.00 – 13.00 για 100 παιδιά Δημοτικού

Ελάτε σε μία ΟΙΚΟσυνάντηση γεμάτη περιπέτεια που θα παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν συνήθειες. Ελάτε να γνωρίσετε τους ήρωες των βιβλίων ΟΙΚΟλογήματα, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Βασιλικής Νίκα και να τραγουδήσετε τα τραγούδια της σειράς σε μουσική Κώστα Θωμαϊδη.

Τα παιδιά θα ξεναγηθούν επίσης σε μικρές ομάδες στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ από τις 10.30 π.μ. έως τις 12 μ.μ. και από τη 1 μ.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

4. Παρουσίαση: "ΟΙΚΟΣΤΕΓΕΣ"

Πρωτοποριακές στέγες με στόχο την αποκατάσταση και αναγέννηση του φυσικού ελληνικού οικοσυστήματος και την βιοποικιλία των ελληνικών αστικών κέντρων. Τα φυσικά φυτεμένα δώματα (ή πράσινες στέγες) συντηρούνται και αναπτύσσονται μόνα τους, χωρίς ανάγκες άρδευσης, αυτοποτιζόμενα μόνο με τα όμβρια ύδατα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για τις ΟΙΚΟΣΤΕΓΕΣ (www.oikosteges.gr) από τον ιδρυτή της εταιρείας Andrew Michael Clements, ο οποίος θα είναι μαζί μας όλη την ημέρα με μία ειδική κατασκευή που έφτιαξε για το Μουσείο.

Επίσης στο Κέντρο ΓΑΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ και την ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ, σε συνεργασία με την Οργάνωση MELD και το PROJECT ΝΕΡΟ καθώς και με την Γ" Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/ θμιας Αθήνας, θα υλοποιηθεί το 4ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΝΕΡΑΚΙ" με τους μαθητές του 4ο Δ.Σ Αιγάλεω και 7ο Δ.Σ Αγ. Αναργύρων, σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές δίπλα στον ποταμό Κηφισό (το πρόγραμμα είναι κλεισμένο για τις συγκεκριμένες τάξεις, δεν μπορεί να συμμετάσχει άλλο σχολείο).

Η ερμηνεύτρια περιβάλλοντος Βάλια Στεργιώτη και ο εικαστικός καλλιτέχνης Alexander Schellow θα οδηγήσουν τα παιδιά στον Κηφισό ποταμό μέσα από παιχνίδια ρόλων και θα αποφασίσουν μαζί τους για το μέλλον του ποταμού।

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου