Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Εφήμερη" έκθεση του Ξενοφώντα Μπήτσικα στη Ζουμπουλάκη


Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Ξενοφώντα Μπήτσικα "Precario" από τις 26 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου 2011।

Η προσέγγιση της νέας του δουλειάς έρχεται ως συνέχεια και συνέπεια του μέχρι τώρα έργου του. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι μεικτής τεχνικής (κάρβουνο, ακρυλικό , κολάζ) σε χαρτί και δημιουργούν διαφορετικά περιβάλλοντα στο χώρο. Σε ό,τι αφορά την επεξεργασία τους, τα έργα του βασίζονται σε δύο άξονες: στην εννοιολογική χρήση του κολάζ και στη ζωγραφική ως εγκατάσταση στο χώρο.

Οι αναζητήσεις του Μπήτσικα σχετικά με την έννοια του ορίου και της διάρρηξής του, της διαφάνειας, των πολλαπλών επιπέδων και της εναλλαγής του μπρος-πίσω, της υπέρθεσης και της απόκρυψης, εμφανίζονται ξανά στη νέα του δουλειά.

Δουλεύοντας με τις έννοιες της επίθεσης και της αποκοπής στην αναζήτηση της φόρμας και με τον επαναπροσδιορισμό της διάστασης και του χώρου, τα έργα λειτουργούν στα όρια της ζωγραφικής και της εγκατάστασης, έτσι ώστε η προνομιακή θέση του εξωγενούς αναγεννησιακού παρατηρητή να αντικαθίσταται από εκείνη του ενδογενούς παρατηρητή και της οπτικής παράλλαξης.

Ο τίτλος της έκθεσης Precario παραπέμπει στις έννοιες του εφήμερου, του αβέβαιου, του εύθραυστου και του ευάλωτου, έννοιες που διακρίνονται από την ίδια την επεξεργασία της νέας δουλειάς.


Πλ. Κολωνακίου 20, 10673, Αθήνα / Τηλ. 2103608278
Εγκαίνια Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, 8.00 μ.μ.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Διάρκεια έκθεσης: 26 Μαΐου 2011 – 25 Ιουνίου 2011
Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00–21.00, Σάβ. 11.00 –14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Ο Ξενοφών Μπήτσικας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1963. Αποφοίτησε το 1994 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2000 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στην Facultad de Bellas Artes του Universidad Complutense στη Μαδρίτη με υποτροφία του ΙΚΥ. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς ζωγραφικής (1ο βραβείο Ιδρύματος Σπυρόπουλου, 1ο βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Ιδρύματος Ynglada Guillot κ.λ.π.) και έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση “Precario” είναι η τέταρτη ατομική του έκθεση στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.


Πηγή:http://www.e-go.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου