Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Athens Fringe Network


Η τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση του Athens Fringe Festival στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ως δικτύου και στηρίζει τη δράση του σε 4 βασικούς πυλώνες:

1. Athens Fringe Live: Το γνωστό από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις φεστιβάλ, συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης και συνάντησης της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας με το κοινό της πόλη.

Ως κυρίαρχη έκφραση του Athens Fringe Network αποτελεί το πρώτο βήμα για τους συμμετέχοντες να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη. Πρόκειται για ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης νέων καλλιτεχνών και ομάδων κοινωνικής δράσης

Συμμετοχικό
Διακαλλιτεχνικό
Παρεμβατικό
Διεθνές

2. Athens Fringe Community: Μια πλατφόρμα δικτύωσης μεταξύ των καλλιτεχνών, online services μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Athens Fringe Network (forum, blog, ατζέντα, μικρές αγγελίες), δυνατότητα παρουσίασης του καλλιτεχνικού τους προφίλ και έργου, δημιουργία κοινών δράσεων και open day εκδηλώσεις- συναντήσεις για την καθοδήγηση των μελών από ειδικούς σε όλα τα θέματα παραγωγής, επικοινωνίας, χρηματοδότησης κλπ.

3. Athens Fringe Industry:


Συμμετοχή των μελών του δικτύου σε showcasing events με την παρουσία επαγγελματιών από πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού

Διαρκής και σταθερή ενημέρωση των μελών για δυνατότητες δικτύωσης και παρουσίασης του έργου τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Προώθηση του έργου των μελών στο εξωτερικό μέσω δικτύου επαφών που αναπτύσσουμε διαρκώς

4. Athens Fringe Funding: δημιουργία online υπηρεσίας για τη χρηματοδότηση των δράσεων του Athens Fringe Network μέσω της τεχνικής του crowd funding, των Φίλων του Athens Fringe Network και, εν γένει, εναλλακτικών τεχνικών χρηματοδότησης.

Web Presence & Social Media


Το Athens Fringe Network έχει έντονη online παρουσία (μέσω δυναμικού site και social media) κατά την διάρκεια όλου του έτους με καθημερινές ενημερώσεις, αποτελώντας ένα διαδραστικό και κομβικό σημείο της διοργάνωσης και παρέχοντας στα μέλη του μια σειρά υπηρεσιών από επαγγελματικό, εξειδικευμένο δυναμικό.

Athens Fringe Live: 15-30 Ιουνίου

Πληροφορίες www.fringenet.gr

Πηγή:http://www.newsbomb.gr

2 σχόλια: