Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η αρχαιολογία της Ιθάκης


Το Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης και η ΛΕ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων συνδιοργανώνουν στις 20 Αυγούστου 2010 στην Ιθάκη, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Η Αρχαιολογία της Ιθάκης. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι το νησί της Ιθάκης προσέλκυσε ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνα αρχαιόφιλους και αρχαιολόγους σε αναζήτηση του μυθικού ήρωα Οδυσσέα, εντούτοις τα αρχαιολογικά λείψανα και εν γένει ο υλικός πολιτισμός του νησιού παραμένει άγνωστος.

Στόχος της Ημερίδας είναι η αποκατάσταση αυτού του κενού γνώσης παρουσιάζοντας και ερμηνεύοντας τα αρχαιολογικά ευρήματα των παλαιότερων και πρόσφατων ανασκαφικών ερευνών. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ιθάκη αρχαιολογική ημερίδα στην οποία οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν αρχαιολογική έρευνα πεδίου.

Τα Πρακτικά της Ημερίδας θα αποτελέσουν σημείο βιβλιογραφικής αναφοράς για την αρχαιολογία της Ιθάκης, αφού θα παρουσιαστούν συγκεντρωτικά τα επιστημονικά πορίσματα των αρχαιολογικών ερευνών και η μέχρι σήμερα βιβλιογραφία.
Πηγή;http://www.zougla.gr

2 σχόλια:

  1. Χαίρομαι με αυτή την πρωτοβουλία. Πριν 2 χρόνια που βρέθηκα στην Ιθάκη τα όποια αρχαιολογικά ευρήματα ήταν παρατημένα. Θα χρειαστεί δουλειά και χρήματα για κάτι πέρα από λόγια. Τουλάχιστον να τεθούν κάποιες αρχικές θεωρητικές βάσεις. Όπως φαίνεται τα χρήματα θα αργήσουν πολύ περισσότερο από όσο θα αντέξει η υπομονή μας και δη για τον πολιτισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή