Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Η Μήλος απέκτησε διεθνή χώρο τέχνης


Το νησί της Μήλου, με το φυσικό κάλλος, το πολιτιστικό παρελθόν και τον πλούτο των χρωμάτων, αποκτά μια ξεχωριστή σχέση με τη σύγχρονη τέχνη.
Από αυτό το καλοκαίρι λειτουργεί στην Πλάκα της Μήλου ο νέος, κομψός εκθεσιακός χώρος «arts space Ρ1». Η παρθενική έκθεση φιλοξενεί το έργο τριών καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας: Της Ελληνίδας ζωγράφου Λήδας Λους Λούικεν, που είναι δημιουργός της ModulArt, ενός τρόπου μετακίνησης της ζωγραφικής σε διαρκώς νέους οπτικούς κόσμους. Της Ιταλίδας αρχιτεκτόνισσας και φωτογράφου Μπάρμπαρα Μολτένι. Και του Γερμανού γλύπτη Ινγκμπέρτ Μπρουνκ, που διακρίνεται για τις δημιουργίες του από μάρμαρο της Νάξου. Ταυτόχρονα, οι τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους και στον υπαίθριο χώρο του Melian Hotel & Spa στην περιοχή Πολλώνια του κυκλαδίτικου νησιού.

Η θεματολογία των εκθέσεων, που διαρκούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο, κινείται γύρω από τις έννοιες της εντοπιότητας και της παγκοσμιότητας με ζωγραφική, φωτογραφίες και γλυπτά, που βασίζονται σε αντικείμενα, εικόνες και υλικά που συνδέονται με το νησί, αλλά αποκτούν πολλαπλά νοήματα υπερβαίνοντας την καταγωγή τους. Ο κυκλαδικός πολιτισμός, που επηρέασε μοναδικά καλλιτέχνες όπως ο Μπρανκούζι, ο Πικάσο, ο Μοντιλιάνι και ο Μουρ, είναι κυρίαρχος και στα έργα των τριών νεότερων καλλιτεχνών, με αναφορές σε κυκλαδικά υλικά, υφές και χρώματα.

Ο δημιουργός του νέου εκθεσιακού χώρου στη Μήλο, Γκέοργκ Μάικλ Λούικεν, τονίζει, τέλος, ότι με το νέο χώρο θέλει να δημιουργήσει εκτός των άλλων στο νησί των Κυκλάδων «μια προοπτική για επενδύσεις στην Ελλάδα, ειδικά σ' αυτούς τους καιρούς, θέτοντας υψηλής ποιότητας πρότυπα».

Πηγή:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου