Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Έκθεση ψηφιδωτού στο Δίον


Από τις 18 Αυγούστου φιλοξενείται στο κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, η 6η έκθεση ψηφιδωτού που φέρνει την αρχαία αυτή τέχνη και πάλι στο προσκήνιο.

Στη φετινή έκθεση πολλοί είναι οι επώνυμοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με σημαντικές δημιουργίες τους ενώ παράλληλα, στους χώρους του κέντρου φιλοξενούνται και έργα μαθητών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια διδασκαλίας της τέχνης του ψηφιδωτού στο εργαστήρι εκμάθησης του Δίου.

Κατά την φετινή χρονιά οι μαθητές μέσω της ψηφιδογραφίας εξέφρασαν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους με το δικό τους προσωπικό τρόπο. Τα χρώματα, οι ιδέες, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι μοναδικά.


Οι μαθητές της σχολής του Δίου μαζί με τη δασκάλα τους Αθανασία Καραγκούνη – Τασίκα δημιούργησαν έργα με τεχνική αρτιότητα και πρωτοτυπία αντλώντας τη θεματολογία τους από την αρχαία και βυζαντινή εποχή.

Ο μέσος χρόνος κατασκευής ενός ψηφιδωτού έργου κυμάνθηκε από μια εβδομάδα μέχρι ένα μήνα ανάλογα με τη δυσκολία αλλά και τη διάθεση του δημιουργού. Άλλωστε, ο χρόνος κατασκευής των ψηφιδωτών ποικίλει.

Το Εργαστήρι εκμάθησης Ψηφιδωτού του Δήμου Δίου, αποτελεί πλέον, ένα σημαντικό πυρήνα ανάδειξης και προώθησης για το ψηφιδωτό. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2005 και μέχρι σήμερα έχουν περάσει από τις τάξεις του περίπου τριακόσιοι μαθητές, οι οποίοι γνώρισαν την εικαστική αυτή τεχνική ζωντανεύοντας με αυτόν τον τρόπο, την πανάρχαια ελληνική τέχνη.

H 6η έκθεση ψηφιδωτού πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, 2351 351000, 2351 351001, ώρες λειτουργίας 9 π.μ.- 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Hola Maria: Muchas gracias por ser parte de nuestra casa blog, espero que me visites las veces que quieras.Ahora disfrutemos del buen arte, no? saludos y hasta entonces.

    ΑπάντησηΔιαγραφή