Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

“Η Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της”


O Δήμος Αθηναίων και ο Πολιτισμικός Οργανισμός σε συνεργασία με τον Όμιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης, παρουσιάζουν την έκθεση "Η ιστορία της UNESCO μέσα από τις αφίσες της", για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ολοκληρωμένη μορφή. Πρόκειται για την έκθεση που πραγματοποιήθηκε από την Unesco το 2005 στο Παρίσι, στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων του Διεθνούς Οργανισμού.

60 αφίσες που διηγούνται την ιστορία της Unesco, την αποστολή και τους βασικούς σταθμούς του έργου της. 60 αφίσες που αναφέρονται σε θέματα όπως η σημασία του αλφαβητισμού, της ισότητας των δύο φύλλων, της αξίας της ανάγνωσης και του βιβλίου, το σοβαρό πρόβλημα των διακρίσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - κυρίως του παιδιού - της ειρήνης και της δικαιοσύνης, της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, της διατήρησης και διάσωσης των μητρικών γλωσσών ως φορέα πολιτισμού και παραδόσεων κλπ.

Εγκαίνια: Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 20:00

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-20:00 και Κυριακή 10:00-14:00

Θα προηγηθεί των εγκαινίων, στις 19:30 στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου, ομιλία - με θέμα την έκθεση - της κ. Ευφροσύνης Μπαλασσά-Φλέγκα PhD Διεθνών Ευρωπαϊκών και πολιτικών σπουδών, καθηγήτρια-expert Διαπολιτισμικής πολιτικής Unesco, ιδρύτρια της έδρας Unesco του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγγραφέας του βιβλίου "Η Ιστορία της Unesco μέσα από τις αφίσες της", του πρώτου Ελληνικού βιβλίου που ασχολείται με την Unesco που κυκλοφόρησε πριν ένα περίπου χρόνο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων, Κέντρων Unesco και Πρόεδρος του Ομίλου Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης κ. Κατερίνα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Σωτήριος Σαπουντζής.

Στη φωτογραφία 6 αφίσες της Unesco:

  • Αφίσα του 1971 με αφορμή τα 25 χρόνια της
  • Αφίσα του 1981 με αφορμή το Παγκόσμιο έτος για τα άτομα με αναπηρία
  • Αφίσα του 1988 για την Παγκόσμια δεκαετία για την Πολιτιστική ανάπτυξη
  • Αφίσα του 1978 με αφορμή την 30η επέτειο από την υιοθέτηση της Οικουμενικής διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου
  • Αφίσα του 2005 που σηματοδοτεί την 60η επέτειο του Οργανισμού
  • Αφίσα του 2005 με αφορμή την ανακήρυξη της δεκαετίας 2005-2014 ως δεκαετία της αειφόρου ανάπτυξης για την παιδεία

Επικοινωνία:
210 3621601
Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα "Κόντογλου"
Διεύθυνση: Ακαδημίας 50
Πηγή:http://www.cityofathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου