Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Errata» του Γιώργου Λαζόγκα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη


Ο Γιώργος Λαζόγκας παρουσιάζει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη την έκθεση Errata από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2012.

Στην έκθεση παρουσιάζει σχέδια σε μικρά σχήματα και μεγαλύτερα, τυπώματα, κολλάζ, κατασκευές, βίντεο και επανέρχεται στην ενότητα με τα «Σεντόνια»। Τα έργα –παλιότερα και νεότερα- γίνονται η αφορμή για παρεμβάσεις ή αναθεωρήσεις, μέσα στο πλαίσιο της έννοιας Λάθος.
Η έκθεση Errata αναπτύσσεται πάνω στην ιδέα ότι ένα έργο ακόμα και αν έχει ολοκληρωθεί, επιδέχεται μετατροπές και διαφορετικές αναγνώσεις, επαναδιαπραγματευόμενο την αρχική του ταυτότητα. Η διαδικασία της μετατροπής, του «ξαναδουλέματος», της επαναφοράς ενός έργου ή θραυσμάτων του έργου, βρίσκονται εντός της προβληματικής του έργου του Γιώργου Λαζόγκα.

«Errata»
Γιώργος Λαζόγκας
Εγκαίνια Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, 8.00 μ.μ.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
10673, Αθήνα / Τηλ. 2103608278
www.zoumboulakis.gr

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Ο Γιώργος Λαζόγκας σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Θεσσαλονίκη και ζωγραφική στο Παρίσι με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης. Από το 1975 έως το 1999 δίδαξε ζωγραφική στην Αρχιτεκτονική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2008 επανέρχεται στο διδακτικό έργο, καθώς εκλέγεται καθηγητής ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει δείξει δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, Biennale Sao Paolo, Βραζιλία, Μπιενάλε Λισσαβόνας., Πορτογαλία, Biennale de Paris Musee D' Art Modern Paris Grand Palais, Παρίσι). Τα έργα του βρίσκονται σε διάφορες Συλλογές, ενώ η έκθεση Errata είναι η δεύτερη ατομική έκθεση που παρουσιάζει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2012

Πηγή:http://www.e-go.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου