Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μεγάλη έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Μουσείο του Σίδνεϊ


Το αυστραλιανό Μουσείο του Σίδνεϊ επιδιώκει την ενεργό ανάμειξη της ομογένειας, έτσι ώστε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία η προσεχής έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο, η οποία θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίζεται δημόσια συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου στην αίθουσα της Αδελφότητας του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στο Μάρικβιλ του Σίδνεϊ. Κύρια ομιλήτρια θα είναι η ομογενής Θεοδώρα Μηνά - Γιαννιώτη, που ανέλαβε πρόσφατα την ευθύνη προγραμματισμού για τις επισκέψεις του κοινού, και στο πλαίσιο αυτό επικοινωνεί με διάφορες κοινωνικές ομάδες και φορείς.


Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 29 Απριλίου 201, και εκλαμβάνεται ως μια από τις «πιο επιβλητικές και πιο συναρπαστικές εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει αυτό το Ίδρυμα», σύμφωνα με τους ιθύνοντές του. Έρχεται από το διάσημο Μουσείο Hermitage Αγίας Πετρούπολης και περιλαμβάνει 400 αντικείμενα που καλύπτουν μια χρονική περίοδο 2500 χρόνων περίπου, από την κλασική αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή. Τα εκθέματα επικεντρώνονται στον Μέγα Αλέξανδρο ενώ η έκθεση εστιάζει στον μύθο, την πραγματικότητα, την εκστρατεία και τον θρύλο του Μεγάλου Στρατηλάτη.

«Θέλουμε να συζητήσουμε και να συγκροτήσουμε μια ομάδα εργασίας με την ελληνική παροικία, ώστε αυτή να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σ' αυτή την σπουδαία έκθεση, γι' αυτό και καλούμε τους συμπάροικους να προσέλθουν σε δημόσια συγκέντρωση γι' αυτό το σκοπό», δήλωσε η κα। Μηνά - Γιαννιώτη και πρόσθεσε: «Καλώ τους ομογενειακούς παράγοντες, τους εκπροσώπους των οργανώσεων, τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των επιπέδων, τους δημοσιογράφους των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους επιχειρηματίες και κάθε συμπάροικο που ενδιαφέρεται, να προσέλθουν σε αυτή την εκδήλωση».

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου