Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Εντυπωσιακά τρισδιάστατα έργα ταξιδεύουν στην Κίνα


Οχτώ καλλιτέχνες δούλεψαν επί 50 ημέρες ζωγραφίζοντας εικόνες σε τοίχους και πατώματα ειδικά γι' αυτό το πρότζεκτ, το οποίο θα ταξιδέψει σε όλη την Κίνα μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Εκατοντάδες επισκέπτες περνούν τις πόρτες της έκθεσης "Μαγική Τέχνη" για να αγγίξουν, να φωτογραφηθούν και να γίνουν μέρος του ενός ή του άλλου πίνακα σε έργα που δείχνουν να "εκρήγνυνται" μέσα από τις κορνίζες τους।

Για όλα "φταίει" το 3D που έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη διαδραστική καλλιτεχνική έκθεση στην πόλη Χεφέι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανχούι της ανατολικής Κίνας.

Οι επισκέπτες το διασκεδάζουν με την ψυχή τους ποζάροντας μπροστά από τα τρισδιάστατα έργα της γκαλερί, που μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί. Μάλιστα, η συμμετοχή τους στην όλη εμπειρία ενθαρρύνεται ιδιαίτερα από τους διοργανωτές, άλλωστε αυτό είναι και το νόημά της.

Ανάμεσα στις 50 εικόνες, μπορεί κανείς να δει έναν καρχαρία να βγαίνει μέσα από τον ωκεανό (και μετά άφοβα να τοποθετήσει το κεφάλι του στα κοφτερά δόντια του), πάπιες να κυνηγούν ένα ιπτάμενο τηγάνι με αβγά, έναν δεινόσαυρο δεμένο με λουρί (το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να τραβήξει λες και είναι κατοικίδιο), μια απειλητική κόμπρα που έχει τυλίξει σφιχτά έναν πίνακα, έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο να ξεχύνεται από το κάδρο, μια σανίδα σερφ πάνω στα κύματα, μια γέφυρα στον αέρα, μια θάλασσα να χύνεται στο πάτωμα από έναν στραβό πίνακα, αλλά και τον Κόμη Δράκουλα και τον Απίθανο Χαλκ, κ.ά.

Η έκθεση αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής στις νεαρότερες ηλικίες - ειδικά στα παιδιά που παίζουν με το τρισδιάστατο εφέ κάθε πίνακα।

Πηγή:http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου