Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

“Εικαστική έκθεση της Τζούλια Γκερρέρο”


Με τίτλο "Μέρα Όπερας, Μαρία Κάλλας" η Τζούλια Γκερρέρο παρουσιάζει τη φετινή εικαστική της έκθεση που διοργανώνει το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων.

Εγκαίνια: Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 20:30

Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει 70 έργα, που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη δύναμη του χρώματος και τη γυναικεία υπόσταση της τέχνης, αναδεικνύοντας τον έντονο συναισθηματικό της κόσμο.

Το ύφασμα, το μέταλλο, το ακρυλικό, το κέντημα και το ξύλο είναι μερικά από τα ετερόκλητα υλικά, που τολμά να συνδυάσει και να προβάλλει στις δημιουργίες της. Στα έργα ζωγραφικής αναπλάθει ψυχικές καταστάσεις και εμπειρίες, οι οποίες αποκαλύπτουν την ευαισθησία της, ενώ οι θερμοί και ψυχροί χρωματικοί τόνοι στοιχειοθετούν μια λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα.

Οι καινούριες της συνθέσεις, εμπνευσμένες από τους ρόλους που ερμήνευσε η μεγάλη πρωταγωνίστρια της όπερας, εκφράζουν τις νέες της ανησυχίες για δημιουργία, αποδίδοντας παράλληλα εικαστικό φόρο τιμής στην ντίβα του λυρικού θεάτρου.

Η Τζούλια Γκερρέρο γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας όπου και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Συντήρησης Έργων Τέχνης της Ρώμης. Μεγάλη ενότητα των έργων της έχει παρουσιαστεί τόσο στη γενέτειρά της, όσο και στο εξωτερικό (Ιταλία, Αγγλία, Κωνσταντινούπολη, Βρυξέλλες και Ελλάδα).

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ώρες λειτουργίας: 12:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη


Επικοινωνία:

210 3459601
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα “Τάκης Παπατσώνης”
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι
Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου