Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

«Σταγόνες Αναπνοής»: Έκθεση της πρώτης υποβρύχιας παράστασης στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού παγκοσμίως δόθηκε κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου, σε ένα μοναδικό υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο».

Δεκαπέντε καλλιτέχνες - μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρίες και τρία παιδιά - από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, ερμήνευσαν τη χορογραφία «Drops of Breath» σε βάθος πέντε μέτρων κάτω από το νερό και χάρισαν μια μοναδική εμπειρία τόσο στο υποβρύχιο κοινό όσο και στο κοινό στην επιφάνεια της θάλασσας που την παρακολούθησε με μάσκα και βατραχοπέδιλα.


 Η νέα έκθεση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τίτλο  «Drops of Breath» παρουσιάζει, μέσα από υποβρύχιες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων και βίντεο, τη χορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε κάτω από την επιφάνεια της μεσογειακής θάλασσας, σε ένα περιβάλλον που, εξαιτίας της  απουσίας σωματικού βάρους και εδάφους, απελευθερώνει και συνδέει.

Οι υποβρύχιοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το «Drops of Breath», από το ξεκίνημα και τις πρόβες, μέχρι τις υποβρύχιες παραστάσεις, αποτύπωσαν μέσα από την δική τους οπτική  τις στιγμές που οι χορευτές, με διαφορετικές σωματικές ικανότητες και πολιτισμικές αναφορές, ενώθηκαν αρμονικά μεταξύ τους, με τους θεατές και με την υποθαλάσσια ζωή μέσα σε μια νέα διάσταση αποδοχής, ισότητας και απελευθέρωσης.






 Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης - η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου - έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την υποθαλάσσια μουσική εμπειρία «Drops of Breath» μέσω διαθέσιμης εφαρμογής QR για smartphones.

Συντελεστές έκθεσης
Σύλληψη ιδέας και υποβρύχια χορογραφία: Sophie Bulbulyan & Αποστολία Παπαδαμάκη σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη. Υποβρύχια μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης, σκηνογραφία: Γιώργος Γεωργίου, φωτογράφοι έκθεσης: Αναστάσης Αγάθος, Luc Lakeman, Carolin Negrin, Παναγής Χρυσοβέργης.





 Επιμέλεια έκθεσης: Στέφανος Σουβατζόγλου, διεύθυνση παραγωγής: Δώρα Αυγουλίδου, πρωτότυπη εικαστική επικοινωνία «Drops of Breath»: Αρείων Στεφανίδης.



Πληροφορίες
Εκθεσιακός χώρος «Art and Environment», Επίπεδο Αναχωρήσεων, ανοικτά όλο το 24ωρο.

Πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου