Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Πατησίων... θυμάσαι;»

Μία νέα πρωτοβουλία σχεδιάζεται, για να αναγεννήσει την ιστορική οδό Πατησίων.

Την πρωτοβουλία για την αναγέννηση της πολιτιστικής και εμπορικής ταυτότητας της οδού Πατησίων αναλαμβάνει το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον εμπορικό σύλλογο της πόλης. Η δράση αποκαλείται «Η Πατησίων μας» και σ’ αυτήν θα συμβάλλουν επίσης ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η «Τεχνόπολις» καθώς και τοπικοί φορείς και επιτροπές κατοίκων της περιοχής.

Η δράση θα μετατρέψει σε εκθέσεις φωτογραφίας τις βιτρίνες άδειων καταστημάτων του ιστορικού δρόμου της Αθήνας και το υλικό που θα επιλεγεί θα αφορά σε φωτογραφίες αρχείου του δρόμου και της γύρω περιοχής, οι οποίες θα φέρουν τον υπότιτλο «Πατησίων... θυμάσαι;» σε αντίστιξη με καλλιτεχνικές φωτογραφίες του σήμερα, που επίσης σχετίζονται με τον δρόμο και θα φέρουν τον τίτλο «Πατησίων... τώρα».

Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν είτε αυτούσιες είτε σε μορφή κολάζ σε μεγάλες επιφάνειες-banners και θα τοποθετηθούν εσωτερικά στις βιτρίνες των άδειων καταστημάτων. Η ιδιότυπη έκθεση θα ξεκινήσει επίσημα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και προς το παρόν δεν έχει ημερομηνία λήξης.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής
Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου