Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Των απομακρύνσεων, της απουσίας, της επιστροφής στο Φρυσίρα


Η καινούργια δουλειά της Ελένης Παυλοπούλου υπό τον τίτλο: «Των απομακρύνσεων, της απουσίας, της επιστροφής» παρουσιάζεται στην Thanassis Frissiras Gallery από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου 2013.

Ο τριμερής τίτλος της έκθεσης αφορά τα αισθήματα στον κύκλο ζωής μιας σχέσης: από το «πένθος» του αποχωρισμού, τους απόηχους της παρουσίας, την αίσθηση της απουσίας, τις συναισθηματικές ταλαντεύσεις, έως και τις θριαμβευτικές επανασυνδέσεις.
 Τα ανθρώπινα σώματα, πραγματικά ή φανταστικά αιωρούνται σε μια δοκιμασία χώρου - χρόνου ενώ τα περιβάλλοντά της κατακλύζονται από διακοσμητικά μοτίβα διαφόρων πολιτισμών και χρονικών περιόδων. Για να ενεργοποιήσει συνειρμούς για την πολυδιάστατη απόδοση των πολύπλοκων ανθρωπίνων σχέσεων, τα όρια και τις ισορροπίες, η καλλιτέχνιδα εμπλουτίζει τους πίνακές της με αιωρούμενα παράλληλα σύμπαντα, τα περίφημα fractals.

Ενσωματώνει στα έργα της συμβολικούς υπαινιγμούς, σιωπές, νοσταλγίες, παλινδρομήσεις, μοναξιά, αλλά και τη χαρά και παντοδυναμία του σαρωτικού έρωτα.


Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14.30 και 17:30 - 20:30
Τετάρτη και Σάββατο: 11:00 - 16:00.
Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου