Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αφροδίτες ιερές και βέβηλες στο Λουτρό των Αέρηδων


Η έκθεση με θέμα «Αφροδίτη 2012: Ιεροί και Βέβηλοι Καθαρμοί», που πραγματοποιείται στο Λουτρό των Αέρηδων, παράρτημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα διαρκέσει ως τις 30 Απριλίου.
εικαστική έκθεση εμπλουτίζεται με λογοτεχνία, καθώς κείμενα σχετικής θεματολογίας διαβάζονται τις Κυριακές, από τους ίδιους τους συγγραφείς. Την αρχή κάνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Νάνος Βαλαωρίτης και ακολουθούν ο Μάνος Ελευθερίου, ο Βασίλης Βασιλικός, η Ιωάννα Καρατζαφέρη, η Λένα Διβάνη, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ κ.ά.
Κάθε Σάββατο, Έλληνες μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές προσεγγίζουν με μελωδίες και στίχους τον έρωτα, την αγάπη, το χωρισμό και τον πόνο. Θα ακουστούν από ρεμπέτικα και ηπειρώτικα μέχρι αμερικανικά μπλουζ και πορτογαλικά φάδος.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα, ενώ στην Ταινιοθήκη Ελλάδος θα προβληθούν ταινίες και μεταξύ άλλων "Οι Τρωάδες" του Μ. Κακογιάννη, "Οι Μικρές Αφροδίτες" του Νίκου Κούνδουρου, "Δάφνις και Χλόη" του Ορέστη Λάσκου, "Τα φτερά του έρωτα" του Βιμ Βέντερς και "Περιφρόνηση" του Ζακ Λικ Γκοντάρ.


Αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: http://aphrodite-project.eu/gr.
Ώρες λειτουργίες: 8.00 - 15.00 καθημερινά, εκτός Τρίτης
Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, Πλάκα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3244 340, 210 3223 368

Πηγή: http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου