Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Είμαστε Όλοι Θυμωμένοι!



Συνθήματα θυμού, γραμμένα στους τοίχους της πόλης με σπρέι ή κόκκινη και μαύρη μπογιά। Μοναχικοί άνθρωποι ή ζευγάρια μέσα στους τέσσερις τοίχους διαμερισμάτων, πέτρες και σπασμένα αγάλματα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος με βαμμένο το κεφάλι σε σχήμα νεκροκεφαλής.

Είναι εικόνες από τη σημερινή Ελλάδα, όπως τις είδαν και τις «αιχμαλώτισαν» με τους φακούς τους 25 φωτογράφοι που παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση με τίτλο «Είμαστε Ολοι Θυμωμένοι (Ερημη χώρα - ΚΡΙΣΗ-μοι καιροί)» που διοργανώνει το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και φιλοξενείται στην γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου της πόλης.

Η σπονδυλωτή, αρθρωτή, ομαδική έκθεση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Contrast/Αντίθεση», έδωσε την ευκαιρία στους δημιουργούς να προσεγγίσουν ο καθένας από τη δική του οπτική τον τίτλο της.

Οπως αναφέρει στο σημείωμά του ο επιμελητής της έκθεσης, Βασίλης Καρκατσέλης, το θέμα δόθηκε για να βρουν την ευκαιρία οι φωτογράφοι να μιλήσουν εξωαισθητικά και να εκφραστούν πολιτικά, παίρνοντας θέση με το έργο τους πάνω σε όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα.

«Να πουν την άποψή τους για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, για την αλλαγή στις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, για την ευτέλεια της δημόσιας ζωής, την καταβαράθρωση των πολιτιστικών αξιών και, γιατί όχι, για την αντίσταση στην κρίση αυτή που αρθρώνεται, όταν αρθρώνεται», σημειώνει.

ΙΝFO:

Γκαλερί Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης: Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ. 2310 821 231

Διάρκεια: 9 – 31 Ιανουαρίου

Ώρες Λειτουργίας : Δευτ। - Παρ. 10:30 - 13:30 και 18:00 - 20:00, Σαβ. 10:30 - 13:00, Κυρ. κλειστά

Πηγή:http://www.e-go.gr

3 σχόλια: