Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

" PNOES " Αλεξάνδρα Μαράτη | ζωγραφική - γλυπτική


" PNOES "
Αλεξάνδρα Μαράτη | ζωγραφική - γλυπτική

Διάρκεια έκθεσης 8 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2012.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, 20:00

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την έκθεση PNOES της Αλεξάνδρας Μαράτη που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00. Παράλληλα στις 20:30 θα παρουσιαστεί η performance PNOES meditation από τις Αλεξάνδρα Μαράτη και Θάλεια Στεφανίδου. Η Αλεξάνδρα Μαράτη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων τεχνών της Βιέννης κατά τα έτη 1994-2000 (Masterclass Ch. Ludwic Attersee). Έχει κάνει 9 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Αυστρία και την Αργεντινή, και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Δρέσβη, Μόσχα, Τελ Αβίβ, Βενετία).

“Στο παιγνιώδες σύμπαν της Αλεξάνδρας Μαράτη ταξινομούνται οικοδομήματα-βωμοί και εντυπώσεις από το προσωπικό ιδιόλεκτο ενός ενορατικού channeling στην αόρατη διάσταση, αναφερόμενο στη φυσική διαδικασία της χαλάρωσης και της εναρμόνισης εσωτερικών αντίρροπων δυνάμεων.
Μέσα από την αρχέγονη τέχνη του Διαλογισμού με πνευστές ενεργειακές σπείρες που αναπαράγουν σε χρωματικές διαβαθμίσεις της αύρας, την ανάσα και την έγγραφη κατάθεση της στιγμιαίας επιθυμίας στο ακασικό αρχείο του σύμπαντος, ενεργοποιούνται θεραπευτικές δονήσεις και ευχές …
AKASHA
(πνοή ASH à S άπειρο).

Τα σπειροειδή γλυπτά Δέντρα της Ζωής διαπερνά η ζωτική ενέργεια, Ανάσα, μετατρέποντας τα σε διαστασιακές πύλες του axis mundi και πηγές κοσμογονίας, ενώ υπερβαίνει τα επίπεδα της πραγματικότητας και δημιουργεί δυνατότητα πρόσβασης σε άλλη μορφή συνείδησης.

Διαμέσου μιας εσωτερικής φωτεινής πηγής, ενός ομόκεντρου κοσμικού πυρήνα, συσσωρεύεται μπλε κρυσταλλική ενέργεια στις πυραμιδικές πλάκες μαγνητικού υλικού (τεκτονικές πλάκες της γης), μεγεθύνοντας τη δόνηση τους σε μια ανύψωση αναβαθμών, όπως επάνω έτσι και κάτω.Τα εναέρια κάτοπτρα στο εσωτερικό της ενίοτε κρυπτικής βιβλιοθήκης, παραπέμπουν σε παράλληλα σύμπαντα και μαγνητικά πεδία αιώρησης μιας Κοσμικής σφαίρας ανώτερης σύνδεσης.

Φασματικής υπόστασης εγκιβωτισμένες μυστικές εικόνες εναλλάσσονται ανάμεσα στο σκιερό,λαβυρινθώδη ιστό τους,με στίγματα από την πολυεπίπεδη διάχυση χρωματικής σκόνης (σπρέι), γραφισμών-αποτυπωμάτων και τριβής άνθρακα(κάρβουνο), ανασύροντας μνήμες γαλαξιακών και ατομικών συγκρούσεων στο Φως και το Σκοτάδι. Η γήινη εξέλιξη στη πορεία της φύσης όπως αντανακλάται στην επιφάνεια, δημιουργεί από απόσταση την αίσθηση του επαναλαμβανόμενου παράλληλου Εαυτού, της Αστροπύλης…”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΑΤΗ

Η ιστορικός τέχνης Λένα Κοκκίνη γράφει:

“Αγαπητή Αλεξάνδρα, αν πάρουμε το Internet σαν μία γυάλινη σφαίρα, περιτριγυρισμένη από φωτογραφίες για ένα έργο που έχω δει αποσπασματικά και όχι σε ολοκληρωμένη μορφή, γυρεύω να εισχωρήσω στο μεταφυσικό, μαγικό Σύμπαν σου. Αν ο Wols γράφει ότι: "και στο πιο μικρό Φυλλαράκι μπορεί να κλείνεται ολόκληρο το Σύμπαν", πόσο μάλλον στα διαδραστικά έργα σου που περιμένουν την συμμετοχή του θεατή.

Οι δύο σε μπλε βαθύ χρώμα βωμοί σου, ο ένας μισόκλειστος με μία μικρή μπαλίτσα να αιωρείται πάνω του, ο άλλος ανοιχτός σε σχήμα πυραμίδας. Μπλε κρυστάλλινη ενέργεια συσσωρεύεται στις πυραμιδικές πλάκες. Τα έργα σου διαδραστικά ενεργοποιούνται με την συμμετοχή του θεατή. Το ίδιο τα από γυαλί - spiral δέντρα ζωής τα διαπερνά ζωική ενέργεια με την ανάσα του θεατή ενεργοποιούνται και αυτά σε άλλη μορφή συνείδησης, ώστε αυτός με το χρώμα ή κάρβουνο να μπορεί να γράψει μια ευχή. Γυάλινοι κύβοι επιζωγραφισμένοι πάνω σε λεπτό χαρτί λειτουργούν ανάλογα.

Η ενασχόληση μου με Brecht, Adorno και Marx είναι τροχοπέδη σε ανάλογες υπερβάσεις. Πιστεύω όμως ότι η ενέργεια που εκπέμπουν τα έργα σου θα συμπαρασύρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Καλή επιτυχία”

Λένα Κοκκίνη - Ιστορικός Τέχνης, μέλος της Διεθνούς A.I.CA


Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14:30 & 17:30 - 20:30
Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 16:00
Κυριακή - Δευτέρα κλειστά

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 117 42, Αθήνα

Μετρό Ακρόπολη

Τηλέφωνο 211 182 38 18

www.technohoros.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου